Union Olimpija še 17. osvojila pokalni naslov

Košarkarji Uniona Olimpija so v Škofja Loki v velikem finalu pokala Spar zanesljivo ugnali moštvo Heliosa (55:92) in tako prišli še do 17. naslova pokalnih zmagovalcev. Najboljši strelec v ljubljanskem moštvu je bil Sašo Ožbolt, ki je dosegel 14 točk, na nasprotni strani pa je bil najbolj razpoložen Dražen Bubnič (17).

Objavljeno
13. februar 2011 19.09
Da. O, delo.si
Da. O, delo.si
Škofja Loka - Ljubljančani so na poti do četrtega zaporednega slavja v pokalu Spar premagali preostale tri najboljše ekipe v Sloveniji. Ker je bil žreb nedelegiran, so morali že v četrtfinalu moči pomeriti z novomeško Krko, nato so v polfinalu izločili vodilno moštvo lige Telemach Zlatorog iz Laškega, v finalu pa so bili boljši še od Heliosa, ki si v slovenskem prvenstvu deli drugo mesto, poroča STA.

Za najkoristnejšega igralca zaključnega turnirja je bil izbran Sašo Ožbolt. Portorožan na začasnem delu v Ljubljani je v treh tekmah dosegel 59 točk; proti Krki 29, proti Zlatorogu 16, v finalu pa štirinajst.

Glede na to, da sta se najboljši slovenski ekipi srečali že v četrtfinalu in v dvorani Poden uprizorili zgodovinsko dramo s tremi podaljški, je bilo težko pričakovati bolj zanimiv finale od četrtkovega "finala pred finalom". Domžalčani so z uvrstitvijo v zaključno dejanje dosegli zastavljeni cilj, zeleno-beli pa so od prve minute dalje krenili na svojo prvo lovoriko v sezoni 2010/11.

Tekma je bila izenačena zgolj dobrih osem minut. Tedaj so namreč Domžalčani vodili s 17:12, toda v naslednjih desetih minutah so dosegli vsega dve točki proti devetnajstim Uniona Olimpije in finale je bil ob polčasu pri razliki devetnajstih točk več ali manj odločen.

V nadaljevanju ni prišlo do preobrata oziroma velikega presenečenja, saj je imel trener zmajev Jure Zdovc na klopi dovolj igralcev, pa čeprav je kot na vseh tekmah pokala Spar več priložnosti ponudil rezervistom - Janu Španu, Sasu Salinu, Vladimerju Boisi, Edo Muriču ter Klemnu Lorbku. Kot še poroča STA, so tudi ti z lahkoto prišli do zmage in najvišje prednosti v 39. minuti pri 91:48.

Izjave po tekmi:

Jure Zdovc, trener Uniona Olimpije: »Fantom čestitam za naslov prvaka pokala Spar. Iz tekme v tekmo so igrali bolje in odnesli lovoriko, ki so jo od nas vsi pričakovali. Nekaj več priložnosti je dobil tudi Jan Špan, ki je dokazal, kar jaz že nekaj časa govorim, obenem pa je dobro odigral tudi Dino Murić, ki je pokazal veliko agresivnosti in želje ter dobro nadomestil rahlo poškodovanega Kennyja Gregoryja, ki se je vseeno trudil.«


Rado Trifunovič, trener Heliosa Domžal: »Po dveh tekmah v četrtfinalu in polfinalu, ko smo igrali dobro in smo bili lahko z našo igro zelo zadovoljni, je po finalu ravno obratno. Vsekakor je zmaga Uniona Olimpije povsem zaslužena, ne bi pa smela do nje priti na tak lahek način. Tekmo bo potrebno najprej analizirati, a je moja prva ocena ta, da so naši košarkarji tekmeca preveč spoštovali.«