Union Olimpija tretja v San Marinu

Ljubljanski košarkarji so bili v malem finalu turnirja v San Marinu prepričljivo boljši od Imole.

Objavljeno
12. september 2013 17.12
KOSARKA OLIMPIJA KRKA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

San Marino - Košarkarji Uniona Olimpije so mednarodni pripravljalni turnir v San Marinu končali na tretjem mestu. Po porazu z rusko Samaro so se v malem finalu pomerili z italijansko Imolo in bili prepričljivo boljši s 86:61. Ljubljančani so dvoboj začeli z agresivno obrambo in sproščenim napadom. Že v uvodni četrtini so ušli za deset točk in več, s čimer so nakazali, da jih zanima le zmaga. V nadaljevanju so zmaji igro še stopnjevali in naposled razliko oplemenitili na končnih 25 točk. V nasprotju z dvobojem s Samaro je Olimpijin dres tokrat oblekel tudi prej oboleli Dražen Bubnić, trener Aleš Pipan pa še vedno ni mogel računati na reprezentanta Nebojšo Joksimovića (Slovenija) in Sasuja Salina (Finska) ter Američana Kodija Augustusa, ki se še daje z birokracijo glede dovoljenja za bivanje in delo v Sloveniji. Strelsko je izstopal Litovec Deividas Gailius s 17 točkami, pri tekmecih je še dve točki več prispevala nova ameriška okrepitev Ian Young. Slovenski podprvaki so se po obračunu z Imolo vrnili v Ljubljano, prihodnje tedne pa bodo trenirali v dvorani Tivoli.

Zmage na turnirju se je sicer veselila ruska Samara, v pretekli sezoni zmagovalka pokala eurochallenge, ki je v finalu San Marina z 71:62 odpravila Pesaro. Za najkoristnejšega igralca so izbrali Victorja Keyruja (Samara), nekdanjega igralca Unicsa Kazana in moskovskega CSKA.

UNION OLIMPIJA : IMOLA 86:61

Union Olimpija: Jackson 4 (11 podaj), Rupnik 8, Marinelli 10, Brodnik 9, Vučetić (mladinec) 2, Gailius 17, Omić 3, Akodo (mladinec), Drobnjak (prost igralec, ki trenira s člansko zasedbo) 12, Stepheson 12 (9 skokov), Bubnić 9.