V drugi »polčas« z velikimi željami

Košarkarji Krke želijo v drugi del regionalne lige ABA z boljšo predstavo proti vodilni Budućnosti.

Objavljeno
12. december 2015 00.49
Matej Rojc in Djordje Gagić,Ljubljana Slovenija 28.12.2014
Tanja Volarič
Tanja Volarič
Ljubljana – Po »polčasu« košarkarske lige ABA se slovenska moštva gnetejo v sredini lestvice, v najboljšem položaju pa so državni prvaki iz Šentjurja. A pri Krki so odločeni, da v drugem delu sezone popravijo slab jesenski vtis, morda celo že drevi proti vodilni Budućnosti, medtem ko Union Olimpijo čaka gostovanje pri MZT.

Za Novomeščane se je namreč črni niz ob vstopu v jesen začel prav z visokim porazom s črnogorskim prvakom, kar jim je na koncu prineslo le dve zmagi v uvodnih šestih kolih, zato zdaj nestrpno pričakujejo vodilno zasedbo lige. Premor v evropskem pokalu, zaradi katerega imajo dva tedna le po eno tekmo na teden, jim je prišel prav, vmes pa so se razšli z Dušanom Katnićem, ki se je že vrnil v svoj nekdanji klub Igokeo. »Budućnost je ob Crveni zvezdi najboljše moštvo v ligi. Je izkušena ekipa, zato nam bo težko igrati. Naš edini cilj je, da damo vse od sebe in se gostom poskusimo po robu postaviti z moštveno obrambo,« pravi Ivan Velić, trener Krke, ki je doslej doma dobila pet od osmih dvobojev z Budućnostjo.

»Imamo pa težave, saj smo ena od redkih ekip, ki se med sezono ni okrepila, zdaj je odšel še prvi organizator igre. Upam, da bodo tisti, ki bodo igrali, dali vse od sebe in da bomo odigrali še en napeto tekmo,« se nadeja Velić, optimizem pa se je razširil tudi med igralci. Matej Rojc, ki sicer ne more biti zadovoljen s svojimi letošnjimi igrami, je prepričan, da proti vodilni zasedbi lige niso brez možnosti. »Budučnost svojo moč dokazuje z vodstvom na lestvici, a menim, da se ji lahko upremo. Prvo tekmo smo sicer prepričljivo izgubili, a smo bili še na začetku zadnje četrtine domala izenačeni. Igrati moramo moštveno in zbrano v obrambi, v napadu pa preudarno,« je prepričan Rojc.

Pri Unionu Olimpiji bi sicer raje izbrali kakšen drug teden za gostovanje pri MZT, saj znajo biti moštva po menjavi trenerja najbolj neugodna, Makedonci pa so se sredi tedna razšli z nekdanjim slovenskim selektorjem Alešem Pipanom, ki se je vmes že preselil v Laško. »V prvem delu sezone v ligi ABA nismo dosegli rezultatov, ki smo jih pričakovali. Dvoboj v Skopju bo pokazal, ali smo se iz tega kaj naučili, vsekakor si zelo želimo zmago. Izgovorov ne sme biti, tekmo moramo dobiti. Res pa bodo Makedonci zelo motivirani, saj so pred kratkim zamenjali trenerja. Na zadnji tekmi domačega prvenstva so že prikazali dobro igro,« svoje igralce opozarja tudi trener Gašper Potočnik.

Pari 14. kola lige ABA, danes: MZT – Union Olimpija (19), Krka – Budućnost (21); nedelja: Cibona – Zadar (17), Igokea – Cedevita (17), Partizan – Metalac (19); ponedeljek: Mega Leks – Crvena zvezda (21).

Pari 8. kola lige Telemach, danes: Zlatorog – Elektra (19), Helios Suns – Lastovka (19), Šenčur GGD – Hopsi Polzela (19); sreda, 23. t. m.: Rogaška – LTH Castings (20), Portorož prost.