V NBA razmišljajo o krajših tekmah

Vodstvo lige NBA bo v nedeljo preizkusilo, kako se v praksi obnese 44-minutna tekma.

Objavljeno
15. oktober 2014 15.04
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

New York - Vodstvo lige NBA je sporočilo, da bo na nedeljski pripravljalni tekmi Brooklyna in Bostona preizkusilo skrajšano 44-minutno tekmo.

Dvoboji najmočnejše lige na svetu trajajo 48 minut, kar je za osem minut dlje od tekem evropskih lig. Vodilni v ligi NBA se sedaj - tudi zaradi zelo napornega urnika tekem - nagibajo k ideji o krajših tekmah, kar je na nedavnem sestanku trenerjev v Chicagu naletelo na pozitiven odziv.

Prvi preizkus krajše tekme bo tako nedeljski dvoboj Brooklyna in Bostona. Vsaka izmed četrtin bo dolga 11 minut in v vsaki bosta po dva obvezna odmora, medtem ko so po trenutnih pravilih na voljo po trije. Sprememba bo tudi ta, da bodo v drugi in zadnji četrtini na voljo tudi skrajšani odmori.

Hollins in Stevens pozdravljata predlog lige

»Gre za edinstven poskus in mislim, da je vredno v njem sodelovati. Veselim se videti, kako bo to vplivalo na potek igre in kako se bodo nato zvrstile menjave,« je dejal trener Brooklyna Lionel Hollins.

Nad idejo je navdušen tudi trener Bostona Brad Stevens: »Cenim prizadevanja vodstva lige, ki so uperjena v izboljšanje igre. Veselijo me nove ideje in vodstvu lige NBA smo sporočili, da bomo zelo radi sodelovali v tem poskusu. Prav tako komaj čakamo nadaljnje pogovore o novostih.«