V Union Olimpiji tudi 18-letni hrvaški up

Vrste Uniona Olimpije je pred novo sezono okrepil nadobudni Paolo Marinelli. Z Ljubljančani je podpisal štiriletno pogodbo.

Objavljeno
30. avgust 2013 13.48
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Vodstvo košarkarskega kluba Union Olimpija je v svoje vrste zvabilo mladega hrvaškega igralca Paola Marinellija. Nadobudni 18-letnik velja za enega večjih talentov svoje generacije v Evropi, ljubljansko moštvo pa je z njim podpisalo pogodbo za štiri sezone.

Marinelli je bil že dalj časa na preizkušnji s člansko ekipo Uniona Olimpije in v tem obdobju je zadovoljil zahteve trenerja Aleša Pipana in njegovega strokovnega štaba. Marinelli, ki izhaja s košarkarske akademije Nikole Vujčića, je v prejšnji sezoni nastopal za Split, ki pa se je znašel v težavnem finančnem položaju in mu ekipe ni uspelo zadržati. Mladi branilec je sicer že s 17 leti okusil igranje v ligi ABA.

»Marinellija košarkarska stroka dobro pozna, saj je blestel na tekmovanjih mlajših kategorij, dokazal pa se je tudi že v članski konkurenci. Res je, da bo njegova vloga v naši ekipi drugačna, kot jo je imel v Splitu, ki je bil precej oslabljen, pa vendar vidimo igralca kot klubski projekt in nekoga, ki bo že v tej sezoni kamenček v našem mozaiku. V precej dolgem času preizkušnje v Ljubljani nas je prepričal s svojo delovno vnemo in talentom, seveda pa ga čaka še veliko dela, preden bo dozorel kot nosilec igre na visokem nivoju,« pravi trener Union Olimpije Aleš Pipan.