»Velika trojica« vrnila moštvu San Antonio milo za drago

Zvezdniška ekipa iz Miamija je slavila zmago nad enim od najuspešnejših moštev v tej sezoni NBA, saj so bili boljši (110:80) od San Antonia in se tako maščevali za nedavni hud poraz. Na parket so sinoči stopili tudi vsi trije slovenski predstavniki v najmočnejši košarkarski ligi in prav tako prišli do novih zmag.

Objavljeno
15. marec 2011 09.19
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Ljubljana - Vročica je pred natanko desetimi dnevi (5. marca) namreč na gostovanju v Teksasu doživela hud poraz, saj so gostitelji slavili z 125:95. A sinoči so LeBron James, Dwayne Wade in Chris Bosh prišli do sladkega maščevanja in moštvo San Antonia nadigrali s tridesetimi točkami razlike (110:80) in tako dokončno potrdil, da je manjša rezultatska kriza za njimi.

V ospredju sta bila predvsem Bosh (30 točk in 12 skokov) in Wade (29 točk), medtem ko je LeBron tokrat dosegel »le« 21 točk, osem asistenc ter šest skokov. »To je za nas res velika zmaga, saj nam je uspelo poravnati račune z njimi. Pred dobrim tednom so nas dobro premagali, zato sem vesel, da smo uspeli odgovoriti s tako dobro predstavo. Toda po drugi strani, je bila to le še ena izmed tekem,« je po tekmi dejal Bosh.

Na nasprotni strani sta bila razigrana Tony Parker (18 točk) in Tim Duncan (15 točk), ki pa nista mogla preprečiti šele tretjega poraza od zadnjih osemnajstih obračunov z Miamijem. »Imeli so ogromno energije. A povedano iskreno, tokrat so bili res boljši od nas,« izgovorov ni iskal Parker.

Udrih, Vujačič in Dragič slavili zmage

Sinoči pa so na parket stopili tudi vsi trije slovenski predstavniki v ligi NBA. Vsi trije so slavili zmago, najbolj učinkovit pa je bil Beno Udrih, ki je za zmago Sacramenta nad Warriorsu prispeval devet točk, prav toliko podaj in tri skoke. Sašo Vujačić je s svojimi soigralci malce presenetljivo slavil proti Bostonu, dosegel pa je tri točke, dve podaji in skoka. Goranu Dragiču se na dvoboju s Sunsi ni uspelo vpisati med strelce, zbral pa je štiri skoke in podajo.

Izidi:
Miami Heat : San Antonio Spurs 110:80
Memphis Grizzlies : Los Angeles Clippers 105:82
New Orleans Hornets : Denver Nuggets 103:114
Houston Rockets : Phoenix Suns 95:93
Utah Jazz : Philadelphia 76ers 112:107
Sacramento Kings : Golden State Warriors 129:119
Los Angeles Lakers : Orlando Magic 97:84
New Jersey Nets : Boston Celtics 88:79
Washington Wizards : Oklahoma City Thunder 89:116