Dragić zadeval in podajal

Goran Dragić: Pred petimi leti sem bil izgubljeni deček iz Evrope, zdaj se počutim dosti udobneje, Phoenix je moj drugi dom.

Objavljeno
09. oktober 2013 00.41
ap+Suns Media Day Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Phoenix - Poročali smo že, da so košarkarji moštva NBA Phoenix Suns, pri katerem si kruh služi tudi najbolj izpostavljen slovenski reprezentant Goran Dragić, v uvodnem pripravljalnem dvoboju pred novo sezono, ki se bo začela konec meseca, doma povsem nadigrali Maccabi Haifo (130:89). Dragić je imel pri uspehu pomembno vlogo, saj je z domala nezgrešljivim metom prispeval 16 točk in dodal še fva skoka in pet podaj.

Ena od »Gogijevih« asistenc je še posebej dvignila navijače na tribunah na noge. Mimo dveh tekmečevih branilcev je namreč našel žogi pot do člana izbrane vrste Poljske Marcina Gortata, ki je lepo akcijo zapečatil s košem. Dragić je sicer začel v udarni peterki, na parketu pa prebil 19 minut in 35 sekund. Slovenski košarkarski zvezdnik je po tekmi za spletno stran Valley Of The Suns povedal: »Zrastel sem kot človek, kot mož in kot skorajšnji oče. Pred petimi leti sem bil izgubljeni deček iz Evrope, sramežljiv, vase zaprt, niti angleško nisem govoril. A življenje gre svoja pota, neprestano se učiš novih stvari. Zdaj se počutim dosti udobneje, Phoenix je moj drugi dom.«

V spodnjem videosnetku si oglejte podajo Gorana Dragića, ki je ogrela gledalce.