Vrhunsko: Nachbar na debiju v dresu Barcelone vpisal 22 točk

Slovenski košarkar Boštjan Nachbar je bil najučinkovitejši mož na parketu v polfinalu španskega superpokala s Cajo Laboral.

Objavljeno
05. oktober 2013 14.19
Košarka Slovenija Ukrajina
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana – Po napornem evropskem prvenstvu na slovenskih tleh se košarkarski reprezentanti počasi vračajo na klubsko sceno. Sinoči se je odličen debi v dresu španskega velikana Barcelone posrečil novincu v katalonskem moštvu Boštjanu Nachbarju, ki je k zmagi v polfinalu španskega superpokala nad Cajo Laboral z 98:73 v 19 minutah prispeval kar 22 točk, dodal še tri skoke in bil najučinkovitejši mož na parketu. V Barçini zasedbi pa zaradi rehabilitacije ni bilo drugega Slovenca Erazma Lorbka, ki je moral junija na operacijo (artroskopijo) obeh kolen, predvideno dvomesečno okrevanje pa se je še nekoliko zavleklo.

Triintridesetletni Boki je bil sinoči domala nezgrešljiv: za dve je metal 7:8, iz treh poskusov zadel eno trojko, imel je tudi mirno roko izza črte prostih metov (5:6). Točkovno mu je še najbolj sledil Hrvat Ante Tomić (16), pri tekmecih je rahlo izstopal Andres Nocioni (13).

V drugem polfinalnem obračunu superpokala je madridski Real brez najmanjših težav s kar 100:61 odpravil Bilbao, tako da bodo v današnjem finalu navijači lahko spremljali večni katalonsko-madridski derbi.