Vročica zasenčila Udrihove Kralje

V severnoameriški košarkarski ligi je Miami sinoči gostil Sacramento, za katerega igra tudi Beno Udrih. Vročica je dosegal visoko zmago nad Kraljii, Udrih pa je vknjižil devet točk.

Objavljeno
23. februar 2011 09.33
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Miami - V ligi NBA so se po premoru zaradi All-Star tekme na parket spet vrnili vsi košarkarji. V Miamiju je Sacramento doživel nov poraz - zvezdniška vročica ga je premagala za kar 20 točk (117:97).
.
Za najboljšega igralca tekme se je izkazal LeBron James z 31 točkami, Dwayne Wade jih je prispeval 23, le točko manj in devet skokov pa je dosegel Chris Bosh. Samuel Dalembert pa pri poražencih vpisal dvojnega dvojčka - 18 točk in 13 skokov. Košarkarji Miamija so sicer brez večjih težav prišli do zmage, potem ko so kraljem ušli že v prvi četrtinim z razliko 35:16, vodstvo pa je med tekmo naraslo vse do 29.
 
Slovenski košarkar Beno Udrih je dosegel devet točk, v statistiko pa je vpisal še štiri podaje in dva skoka za Sacramento.

Ni »Mela«, ni problema

Saga okoli odhoda Carmela Anthonyja iz Denverja se je končala, v ZDA zelo cenjeni košarkar bo svojo kariero nadaljeval v New Yorku, ekipa iz Kolorada pa je na domačem igrišču z zgolj devetimi igralci na klopi ukanila Memphis. Najboljši mož domače ekipe je bil J.R. Smith, ki je gostom nasul 26 točk.

Le nekaj ur pred tekmo sta ekipi iz Denverja in New Yorka dokončali veliko kadrovsko menjavo, v veliko jabolko se poleg Anthonyja selijo še Chauncey Billups, Shelden Williams, Anthony Carter in Renaldo Balkman, v nasprotno smer pa Wilson Chandler, Raymond Felton, Danilo Gallinari in Timofej Mozgov.