Vujačić postavil nov mejnik v svoji karieri

Slovenski košarkar Saša Vujačić po prihodu v moštvo New Jersey Nets igra kot prerojen. Na obračunu z moštvom New Orleans je s 25 točkami postavil nov mejnik v svoji karieri in bil po odigranem podaljšku eden osrednjih junakov nove zmage mrežic (103:101).

Objavljeno
10. februar 2011 09.36
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Ljubljana - Slovenski branilec je tekmo proti New Orleansu sicer pričel s klopi, a je nato na parketu preživel kar 35 minut in bil na koncu tudi najboljši strelec svojega moštva (25 točk). Mariborčan je iz igre metal 9/14, izjemno natančen pa je bil tudi pri metu za tri točke, saj je iz sedmih poizkusov zadel petkrat. V svojo statistiko je Vujačić vpisal še štiri skoke in prav toliko podaj, izgubil pa je eno žogo.

Tekma je bila izenačena ves čas, pri sršenih je imel Chris Paul le dobrih deset sekund pred koncem obračuna met za zmago, a ga je na srečo košarkarjev mrežic zgrešil, tako da so igrali podaljšek, po katerem so se tesne zmage veselili Vujačić in soigralci.

»Tekmo smo želeli napraviti malce bolj razburljivo. Upam, da naši starejši navijači niso doživeli srčnega napada, saj zmagovalca ni bilo možno napovedati, do končnega zvoka sirene. Mislim pa, da smo si zmago kljub vsemu zaslužili,« se je po tekmi šalil nesojeni slovenski reprezentant.

Vujačič je tako dosegel nov mejnik v svoji karieri, medtem ko na zadnjih šestih tekmah ni posebaj blestel, saj je zgrešil kar polovico svojih metov. Prav zato je zaprosil svojega trenerja Avery Johnsona, naj mu pusti trenirati tudi v ponedeljek, ko imajo košarkarji New Jesery Ners sicer prost dan. »Saša mi je poslal v ponedeljek SMS, ko sem bil na obisku pri svoji družini. Prosil me je, če lahko pride v dvorano tudi v ponedeljek in dodatno vadi na svojem metu. Ideja se mi je zdel dobra in kot kaže sva se odločila pravilno,« je bil zadovoljen Johnson.

Na parket je ponoči stopil tudi Beno Udrih, ki je s svojim Sacramentom klonil proti Dallasu. Slovenski organizator igre je skupaj igral 33 minut v tem času pa je dosegel sedem točk.

Izidi:
New Jersey Nets - New Orleans Hornets 103:101 (podaljšek)
Sacramento Kings - Dallas Mavericks 100:102
Toronto Raptors - San Antonio Spurs 100:111
Philadelphia 76ers - Orlando Magic 95:99
New York Knicks - Los Angeles Clippers 108:116
Washington Wizards - Milwaukee Bucks 100:85
Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 94:103
Indiana Pacers - Charlotte Bobcats 104:103
Utah Jazz - Chicago Bulls 86:91
Golden State Warriors - Denver Nuggets 114:116

Vrhunce obračuna med Netsi in Hornetsi si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku