ABA: Vujošević kaznovan zaradi incidenta v Zadru

Trener Partizana se je na tekmi sporekel s sodniki, ponoreli so tudi domači navijači in na parket zmetali različne predmete.

Objavljeno
01. oktober 2012 16.07
Posodobljeno
01. oktober 2012 16.27
*jer* KoÜarka, Finale NLB, Partizan:Hemofarm
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Beograd - Že uvodno kolo regionalne lige ABA je postreglo s pestrim, a žal tudi nešportnim dogajanjem. Oba slovenska predstavnika v tem tekmovanju - Union Olimpija in Krka - sta prišla do prvih zmag, v središču pa je bil dvoboj Partizana in Zadra.

Sloviti trener beograjske ekipe Duško Vujošević je namreč v tretji četrtini za trenutek povsem izgubil živce in ponorel na sodnike ter si prislužil še drugo tehnično napako in bi moral zapustiti parket.

Srbski strateg se je namreč zapletel v oster verbalni konflikt s sodniki (srbski mediji so izračunali, da je v zgolj dveh minutah izrekel kar 20 žaljivk), na njegovo stran je stopila tudi domača publika v dvorani Pionir in na igrišče pričela metati različne predmeti, zaradi česar je bil dvoboj za nekaj minut tudi prekinjen.

V nadaljevanju dvoboja so črno-beli zaigrali precej bolje in pripravili preobrat po uvodnem zaostanku ter na koncu prišli zmage s 81:74. Vujošević je po tekmi pohvalil karakter svoje ekipe kot tudi svojega pomočnika Velimirja Gašića za odlično vodenje ekipe.

Danes je direktor lige Josip Bilić sprejel ustrezne sankcije in Vujoševića kaznoval s tremi tekmami prepovedi vodenja svoje ekipe, kar pomeni, da bo izpustil tudi dvoboj s Krko v drugem kolu. Zanimivo je, da so bili kaznovani tudi sodniki, ki so si prav tako prislužili začasen suspenz.