Wade Dragiću: Vrzi že to prekleto žogo!

»Povedal sem mu to, kar se od mene pričakuje. Vem, da ni lahko, a v najboljši ligi na svetu ni enostavno biti uspešen.«

Objavljeno
14. december 2015 19.22
Heat Hornets Basketball
J. P.
J. P.

Miami - Za slovenskim košarkarskim asom Goranom Dragićem, ki sicer še vedno uživa popolno trenerjevo zaupanje in se lahko pohvali z izdatno minutažo na parketu, ni ravno blesteč prvi del sezone v ligi NBA. V majici Miamija je vpisal povprečno 10,9 točke na tekmo ob 43,1-odstotnem metu, kar je njegov najslabši izkupiček po krstni sezoni onstran luže (2008/09), ko je bil 39,3-odstotno uspešen.

Sredi tretje četrtine zadnjega dvoboja z Memphisom (100:97) je zato prekipelo zvezdniku Vročice Dwyanu Wadu. Ta je po prodoru žogo podal do dobro odkritega Ljubljančana, ki je imel prosto pot do zadete trojke, a se je raje odločil za podajo Luolu Dengu. »To je bila slaba poteza, saj smo akcijo zaključili brez koša. Zdelo se mi je, da bi Goran moral metati. 'Vrzi že to prekleto žogo', sem zakričal. To sem storil zato, ker smo kot ekipa potrebovali njegov met. Je odličen strelec. Le v glavi mora to usvojiti,« je poudaril Wade.

»Enostavno: želimo, da bi bil bolj agresiven. Vem, včasih padeš iz ritma, a še vseeno moraš biti agresiven. Povedal sem mu to, ker se to od mene pričakuje. Odlično se razumeva, zato sem mu povedal na takšen način, vedel sem, da bo razumel,« je še pristavil Dwyane in končal: »Ko prodrem pod koš in mu podam, mora biti pripravljen na met. Ujeti mora pravi trenutek in zadeti. Vem, da ni lahko, a v najboljši ligi na svetu ni enostavno biti uspešen.«