Zadnji štirje udeleženci SP bodo znani februarja

Mednarodna košarkarska zveza bo na začetku februarja razkrila, katere štiri države bodo na SP igrale s posebnim povabilom.

Objavljeno
27. september 2013 13.20
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Zürich - Z Mednarodne košarkarske zveze (FIBA) so v četrtek sporočili, da bodo šele februarja prihodnje leto odločali o tem, katere štiri države bodo dobile posebno povabilo za nastop na svetovnem prvenstvu 2014 v Španiji.

Fiba naj bi prvotno to odločitev sprejela že konec novembra na zasedanju v Buenos Airesu, zdaj pa so se vodilni odločili, da bodo to storili 1. in 2. februarja prihodnje leto na seji v Barceloni.

Za povabila se potegujejo države, ki so bile neuspešne na celinskih prvenstvih. Iz Evrope naj bi med favorite za posebno povabilo sodili Italija in Turčija, ki sta na nedavnem evropskem prvenstvu končali na osmem oziroma sedemnajstem mestu, med preostalimi kandidatkami pa najvišje kotirata Brazilija in Kitajska.

Med dvajsetimi reprezentancami, ki so si že zagotovile nastop na svetovnem prvenstvu, je tudi Slovenija, ki je domače evropsko prvenstvo končala na petem mestu.

 

Udeleženke svetovnega prvenstva

Gostitelj: Španija

Olimpijski prvak: ZDA

Predstavniki Afrike: Angola, Egipt, Senegal

Predstavniki Amerike: Mehika, Portoriko, Argentina, Dominikanska republika

Predstavniki Azije: Iran, Filipini, Južna Koreja

Predstavniki Evrope: Francija, Litva, Hrvaška, Slovenija, Ukrajina, Srbija

Predstavniki Oceanije: Avstralija, Nova Zelandija