Zdovc zelo blizu Cedeviti

Nekdanji slovenski košarkarski selektor, nazadnje trener grškega AEK, je tik pred tem, da v Zagrebu nasledi Veljka Mršića. 

Objavljeno
13. junij 2017 11.59
Posodobljeno
13. junij 2017 11.59
France Basketball Europeans
J. P.
J. P.

Zagreb - Veljka Mršića, ki se je s klubom sporazumno razšel po osvojenem naslovu državnega prvaka, bo zelo verjetno na trenerskem stolčku hrvaškega košarkarskega ligaša Cedevite zamenjal nekdanji slovenski selektor Jure Zdovc, novemu delodajalcu naj bi obljubil dveletno zvestobo. Petdesetletni strokovnjak je nazadnje vodil grški AEK iz Aten, a sestopil po izpadu v osmini finala lige prvakov proti Monacu.

Medtem ko so Zdovca nekaj časa povezovali z vrnitvijo v domovino in vnovičnim angažmajem pri Unionu Olimpiji, sta bila v ožjem izboru za trenerja Cedevite tudi Aleksandar Džikić in Sašo Filipovski. Za Zdovca morebitna epizoda pri zagrebškem klubu ne bo prva hrvaška v karieri, v sezoni 2003/04 je pri južnih sosedih že treniral zasedbo Splita in se z njo dokopal do pokalne lovorike.

Odtlej je zamenjal kar nekaj sredin, preizkusil se je v Grčiji (Iraklis, AEK), BiH (Bosna), Rusiji (Spartak St. Peterburg), Turčiji (Gaziantep) in kajpak v domovini pri Geoplinu Slovanu in Unionu Olimpiji, vmes je bil tudi slovenski selektor, ki je reprezentanco popeljal do četrtega mesta na evropskem prvenstvu, kar ostaja največji uspeh v zgodovini članske izbrane vrste.