Zelena luč za Nowitzkega

Lastnik moštva NBA Dallas Mavericks Marc Cuban mu je dovolil nastop na »domačem« eurobasketu prihodnje leto.

Objavljeno
19. september 2014 12.41
reu NBA-FINALS/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Dallas - Košarkarski privrženci na slovenskih tleh so bili na lanskem eurobasketu prikrajšani za predstave enega največjih evropskih zvezdnikov zadnjega desetletja, 213 centimetrov visokega orjaka Dirka Nowitzkega, ki so mu delodajalci v moštvu lige NBA Dallas Mavericks prižgali rdečo luč za nastopanje v majici z državnim grbom.

No, Dallasov lastnik Marc Cuban, ki velja za ostrega nasprotnika igranja košarkarjev iz NBA v reprezentančnih akcijah, se je očitno vendarle nekoliko omehčal, saj bo 36-letnemu nemškemu veteranu dovolil tekmovati na evropskem prvenstvu prihodnje leto, ki ga ob Franciji, Hrvaški in Latviji gosti tudi njegova Nemčija.

Tako se bo Nowitzki v izbrano vrsto vrnil po daljšem premoru od eurobasketa 2011 v Litvi, ekipi pa bo pomagal do ključnega cilja, do katerega se lahko dokoplje prav prek domačega eurobasketa: uvrstitve na olimpijske igre čez dve leti v Riu. Dirk se je sicer pod državno zastavo veselil brona na svetovnem prvenstvu 2002 v ZDA in srebra na šampionatu stare celine tri leta pozneje v Srbiji in Črni gori - obakrat so ga tudi izbrali za najkoristnejšega igralca turnirja.