Zmaga Miamija nad Lakersi za uvrstitev v končnico

Zvezdniško moštvo iz Miamija je črni niz petih porazov končalo z veliko zmago nad aktualnimi NBA prvaki iz Los Angelesa (94:88), za nameček pa so si s tem že zagotovili tudi nastop v končnici. Obračun je slabi dve minuti pred koncem odločil Dwyane Wade, ki je ukradel žogo Kobe Bryantu in tako poskrbel slavje v domači dvorani.

Objavljeno
11. marec 2011 09.15
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Ljubljana - Vročica je na obračunu z jezerniki prišla do pomembne zmage, saj so na zadnjih petih tekmah zabeležili poraze, kar je v garderobo zvezdnikov prineslo precej nemira. A »velika trojica« je v domači dvorani American Airlines Arena prikazala bleščečo predstavo in aktualnim NBA prvakom prizadejala prvi poraz na zadnjih devetih obračunih.

»Nismo želeli iskati izgovorov za naše slabe predstave. Preprosto smo morali zaigrati bolje. Želeli smo dvigniti naš nivo igre ob pravem trenutku in mislim, da nam je to tudi uspelo,« je bil s predstavo svojih varovancev zadovoljen trener Miamija Erik Spoelstra.

Izjemno napeta tekma je bila izenačena vse do dve minuti pred koncem, ko je Dwayne Wade ukradel žogo Kobeyju Bryantu in podal do LeBrona Jamesa, ki je akcijo zaključil z atraktivnim zabijanjem. Prvi zvezdnik jezernikov je nato skušal popraviti svojo napako, a je zgrešil še tri mete, tako da je končna zmaga pripadla gostiteljem (94:88), ki so se s tem tudi že uvrstili v končnico.

»To je bila zelo dobra tekma. Tokrat so bili pač boljši od nas. Prepričan sem, da se bomo v nadaljevanju sezone še srečali,« je po tekmi dejal trener Los Angelesa Phil Jackson. Najboljši strelec pri Miamiju je bil Chris Bosh, ki je dosegel 24 točk, razpoložena za igro pa sta bila tudi Dwyane Wade (20) in Lebron James (19 točk, 8 skokov in 9 asistenc).

Na nasprotni strani je največ točk dosegel Kobe Bryant (24), dobro predstavo pa sta prikazala tudi Pau Gasol (20) in Andrew Bynum (13 točk, 12 skokov). »V zadnji minuti je bil nad menoj storjen prekršek, ki pa ga sodniki niso piskali. Sicer smo svojo nalogo opravljali dobro vse do zadnje četrtine, ko je eksplodiral Wade,« pa je po tekmi razočarano dejal Bryant.

Izidi:
Miami Heat - L.A. Lakers 94:88
Dallas Mavericks New York Knicks 127:109
Phoenix Suns - Denver Nugets 97:116