Zmaga premalo za lovoriko Heliosa

Košarkarji Heliosa so kljub zmagi na drugi tekmi finala proti slovaškemu Riekerju ostali brez lovorike v tekmovanju Alpe Adria.

Objavljeno
25. april 2017 00.00
Košarka Helios Suns - Zlatorog Laško. V Domžalah[košarka.Helios.Domžale]
N. Gr.
N. Gr.
Domžale - Košarkarji Heliosa so na drugi tekmi finala pokala Sixt Alpe Adria s 67:63 premagali slovaško ekipo MBK Rieker COM-therm. Prvaki srednjeevropskega košarkarskega tekmovanja so kljub temu postali Slovaki, ki so na prvi tekmi slavili s 25 točkami razlike, zato njihova lovorika tudi danes ni bila ogrožena.

Domžalčani so tekmo bolje začeli in po uvodnih treh četrtinah v rokah imeli vodstvo s šestimi točkami razlike (46:40), a so se igralci moštva iz Komarna v končnici tekme približali. Kljub temu so košarkarji Dejana Čikića zadržali mirne živce, tekmo pa sta s prostimi meti dokončno prelomila Luka Vončina in Tomaž Bolčina.

Prav Vončina in Bolčina pa sta bila na koncu skupaj s Simom Atanackovićem najbolj razpoložena igralca v vrstah slovenskih državnih prvakov. Bolčina je tekmo zaključil z 19 točkami in 12 skoki in tako dosegel dvojni dvojček, Vončina in Atanacković pa sta v statistiko vpisala po 11 točk. Helios je tako z zmago končalo svojo drugo sezono v pokalu Sixt Alpe Adria, ki ga je v prvi izvedbi tudi dobil.

»Po dolgem času smo spet zmagali in kljub temu, da nismo osvojili pokala, sem zelo zadovoljen s pristopom igralcev. Pred nami sta še dve tekmi lige Nova KBM za prvaka, na katerih želimo pokazati enako energijo. Fantom čestitam za drugo mesto v pokalu,« je bil po tekmi zadovoljen domači strateg Dejan Čikić.