Zmaji pripravljalno obdobje končali z zmago nad Igokeo

V deseti pripravljalni tekmi pred torkovim začetkom nove sezone je Union Olimpija s 85:79 odpravila Igokeo.

Objavljeno
24. september 2014 22.39
Košarka/trening Olimpije
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Če se po jutru dan pozna, potem košarkarje Uniona Olimpije čaka uspešna sezona. Danes so namreč pred domačimi navijači v Stožicah odigrali še zadnji, deseti prijateljski dvoboj pred začetkom novih tekmovalnih izzivov in ga kronali z zmago nad tekmecem v regionalni ligi ABA Igokeo (85:79). V pripravljalnem obdobju so zmaji pod taktirko trenerja Aleša Pipana vpisali sedem zmag in le tri poraze, v zadnjih štirih obračunih pa so bili stoodstotno uspešni.

Nocoj so Lubljančani na glavni odmor sicer odšli z rahlim zaostankom (40:42), a so v nadaljevanju stvari postavili na svoje mesto. Najučinkovitejši sta bili novi okrepitvi Mirza Begić in Marko Marinović s po 15 točkami, Alen Omić jih je prispeval 11, po deset pa sta jih dosegla Halil Kanacević in Hristo Nikolov. Za Union Olimpijo se bo nova sezona začela prihodnji torek, ko jih ob 18. uri v Šenčurju čaka slovenski superpokal s Krko, v ligi ABA bodo državni podprvaki štartali v soboto, 4. oktobra, na gostovanju pri Ciboni, prva tekma v Stožicah - proti Cedeviti - pa bo na sporedu tri dni pozneje.

Union Olimpija : Igokea 85:79 (40:42)

Union Olimpija: Rupnik 6, Marinelli 2, Hrovat 8, Salin, Vučetić, D. Murić 4, Begić 15, Nikolov 10, Mahkovic 4, Omić 11, Marinović 15, Kanacević 10.

Igokea: Knežević 4, Predić, Jones 14, Jeremić 11, Radukić 4, Manojlović, Milošević 2, Bunić 5, Jorović 14, Ščekić 8, Drenovac 6, Čakarević 11.