Pipan: Da se le ne ponovi lanski črn začetek

Nova sezona je pred vrati, za košarkarje Uniona Olimpije se začenja 30. septembra s superpokalno tekmo proti Krki.

Objavljeno
24. september 2014 16.01
Košarka/trening Olimpije
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Po zadnji precej grenki sezoni se za Union Olimpijo začenja novo obdobje. Po poletnih pripravah so pred vrati prvi tekmovalni izzivi za košarkarje ljubljanskega kluba, za začetek superpokalna tekma proti Krki 30. septembra.

Ljubljansko moštvo se je sicer danes predstavilo sedmi sili, trener Aleš Pipan je na kratko predstavil ekipo, ki je šele pred nekaj dnevi postala popolna. »Po svetovnem prvenstvu so igralci začeli počasi kapljati, šele zadnjih pet, šest dni smo popolni. Ekipa je konkurenčna drugim v tekmovanjih, kjer bomo igrali. Potrebujemo še nekaj časa, da se dvignemo na potrebno raven. A treningi so zdaj povsem drugačni in pričakujem, da bomo zdaj napredovali iz tekme v tekmo,« je uvodoma povedal Pipan.

Trener je bil tudi odločen, da se ekipi ne ponovi lanski scenarij, ko je Olimpija sezono odprla s črnim nizov porazov. Tudi tokrat začetek ne bo enostaven, moštvo namreč hitro čakajo obračuni s Cedevito, Cibono, Crveno zvezdo in Partizanom. Pipan tudi še ni želel ugibati o evropski sezoni, saj želi najprej počakati na to, kakšne tekmece bo zmajem namenil žreb čez pet dni.

Olimpiji se je v zadnjih dneh pridružil stari znanec Mirza Begić, ki je sicer »odprta okrepitev«, saj je, tretjič po letih 2002/03 ter 2007/08, zdaj v klub prišel kot igralec za pomoč, lahko bo odšel takoj, ko bo dobil pravo ponudbo. Vseeno bo morda njegova prisotnost pomagala mladim zmajem pri dobrem uvodo v sezono. »Imamo veliko nadarjenih mladih igralcev, tudi nekaj starejših, ki pomagajo. Zdaj je tu malo drugače, ni več evrolige, a mislim, da imamo talent in ekipa ima lepe možnosti, da lahko zmaguje,« je odločitev o sodelovanju pojasnil Begić, ki seveda upa, da se  brezplačno igranje ne bo raztegnilo na vso sezono. »Čakam kakšno pametno ponudbo. Rajši bi šel v evroligaško ekipo za manj denarja kot pa v kakšno, ki ne igra v evroligi, pa bi ponudila več.«

Pripravam se je je pozneje kot soigralci pridružil reprezentant Alen Omić. Za nameček je bil tudi poškodovan, tako da ni igral prav veliko. »Imel sem tri dni počitka po vrnitvi iz reprezentance, v Italiji smo igrali dve tekmi, potem sem zaradi poškodbe mišice en teden počival. Tako da nisem veliko igral, a lahko rečem, da je ekipa super. Komaj čakamo današnjo tekmo, da vidimo, kje smo,« je dejal Omić.

O naporni sezoni je prepričan tudi Dino Murić, ki mu bo trener Pipan najverjetneje namenil kapetansko vlogo. Zdaj nima več težav s poškodbami, pred dvema mesecema so mu opravili artroskopijo kolena, s soigralci pa računa, da bo že na začetku konkurenčen, čeprav se zaveda, da vsaj v regionalnem tekmovanju žreb njegovemu moštvu ni bil naklonjen. »Čas bo pokazal, kam sodimo. Pomembnih je veliko dejavnikov, pa morebitne poškodbe. Vemo, da sta tako Olimpija kot Krka dobri, za zdaj je Krka v preteklosti pokazala, da je boljša, za naprej pa upam, da bo Olimpija. Upam, da se ne bom ugriznil v jezik ... «

V klubu računajo, da bodo navijači svoje košarkarje v čim večjem številu podprli že na prvih tekmah, danes bo na sporedu zadnja pripravljalna z Igokeo, prva tekmovalna v domači dvorani pa bo v soboto, 7. oktobra proti Cedeviti. Regionalna liga Aba se bo sicer začela 4. oktobra, 29. septembra pa bodo Ljubljančani dobili še tekmece v evropskem pokalu.