Zmaji za pokušino z Igokeo

Pred začetkom nove sezone se bodo košarkarji Uniona Olimpije prihodnjo sredo v Stožicah prijateljsko pomerili z Igokeo.

Objavljeno
18. september 2014 14.46
bsa/kosarka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Košarkarji Uniona Olimpije se bodo v močno prevetreni zasedbi tik pred začetkom nove sezone zvestim navijačem v sveži podobi predstavili prihodnjo sredo ob 18.30, ko bodo v pripravljalnem dvoboju v Stožicah gostili bosanskega predstavnika v ligi ABA Igokeo. Tekma bo priložnost za predstavitev številnih novih okrepitev, med njimi tudi treh tujcev, Američana črnogorskih korenin Halila Kanacevića, Bolgara Hrista Nikolova in Srba Marka Marinovića.

Že pred tem pa Ljubljančane konec tedna čaka pripravljalni turnir za pokal Novega mesta v dvorani Marof, na katerem bodo nastopili še Jolly Jadranska banka Šibenik (z njim se bodo zmaji pomerili v soboto ob 17.30), Cibona in gostiteljica Krka. Sicer pa bodo varovanci trenerja Aleša Pipana novo tekmovalno sezono načeli v torek, 30. septembra, ko jim bo v obračunu slovenskega superpokala nasproti stal Šenčur.

Spomnimo: Ljubljančani so se nazadnje na turnirju v Italiji pomerili z Olympiakosom in potegnili kratko (41:78; Kanacević 12 točk), dan pozneje pa so bili prepričljivo boljši od domačega Pallacanestra (99:62; Alen Omić 14 točk).