Zoki je s trojko že prebil led

Liga NBA: mlajšemu Dragiću ob krstu v dresu Phoenixa bučen pozdrav.

Objavljeno
10. oktober 2014 08.37
T. V., šport
T. V., šport
Ljubljana – Zastrašujoča prevlada ameriških košarkarjev na letošnjem svetovnem prvenstvu je spet sprožila razprave o velikih razlikah med ZDA in staro celino, četudi bi po zmagi Albe nad prvakom lige NBA San Antoniom lahko v šali zapisali, da se najboljša košarka le igra v Evropi. A moštva v tem času šele segrevajo motorje.

»Vidi se, da smo še zarjaveli, to je bila naša prva tekma. Manjka nam sodelovanja v igri, zato smo bili videti tako skromno,« je po prhi v Berlinu dejal Emanuel Ginobili in vsekakor bodo Ostroge že danes pri Fenerbahčeju želele popraviti vtis. Novico o njihovem odprtju sezone v Nemčiji so z začudenjem sprejeli tudi v slačilnici Phoenixa, ki se je nato znesel nad Flamencom, letošnjim medcelinskim prvakom, potem ko je konec septembra z 90:77 od lani ponovno oživelo lovoriko osvojil proti evropskemu prvaku Maccabiju. S Sonci jo je Flamenco odnesel slabše, Eric Bledsoe pa je razkril, da je sporočilo iz Nemčije obrodilo sadove: »Nismo želeli končati kot San Antonio.«

Začetek niza pripravljalnih tekem moštvom kajpak še ne dopušča prave igre, tudi Phoenixov trener Jeff Hornacek še preizkuša svojo novo zasedbo, ki je brazilskega prvaka dočakala težkih nog in mu ob uvodnem nizu 8:15 sprva ni mogla slediti. Bledsoe in igralci s klopi so nato vzpostavili ravnotežje, prva peterka pa je nato zgradila zajetnejše vodstvo, četudi so Sonca tekmo končala s kar 21 izgubljenimi žogami. »Na srečo imamo dolgo klop. Igralci, ki so prišli z nje, so dobro opravili nalogo, potem ko smo si z nosilci v prvi in tretji četrtini priigrali zaostanek,« je dejal Hornacek, ki je ob koncu tekme prvič v ogenj porinil tudi novinca v zasedbi, Zorana Dragića.

Slovenski reprezentant je v pičlih dveh minutah pustil svoj pečat. Na prvem gostovanju kateregakoli kluba iz Južne Amerike v ligi NBA je vpisal prve točke v dresu Phoenixa, potem ko je iz dveh poskusov zadel trojko ter si ob vstopu na parket prislužil najglasnejše ovacije devettisočglave množice gledalcev. »Kar malo ljubosumen sem bil,« je krst mlajšega brata pospremil Goran Dragić, ki je v 25 minutah zbral 6 točk (za dve 1:7, trojke 1:2), asistenco in skok, pozneje pa priznal, da uradna ekipa Sonc z njim vred še ni bila prava. »Moramo nazaj na delo,« je dejal slovenski dirigent igre, ki se je po poročanju ameriških medijev v ZDA vrnil precej bolj spočit kot po lanskem EP, a ima v tem času težke noge.