Zoran Dragić: Izpolnile so se mi sanje, dogovorjen sem s Sunsi

Novi član lige NBA je prvič javno spregovoril o sanjskem prestopu v moštvo Phoenix Suns.

Objavljeno
26. september 2014 11.11
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Phoenix - Dogovor med Phoenix Suns in Zoranom Dragićem je, vsaj po besedah slednjega, zdaj dokončno sklenjen, tako da se bo prvič v zgodovini lige NBA zgodilo, da bo v njej igrala slovenska bratska naveza. Bratu je dobrodošlico izrekel tudi že starejši »Dragon« Goran.

Ključno oviro pri prestopu na relaciji Phoenix-Malaga je predstavljala odškodnina, ki bo po pogajanjih z Zokijevim agentom Radetom Filipovićem znašala okrogel milijon ameriških dolarjev. 25-letni Ljubljančan bo v dveh letih zaslužil 4 milijone bruto.  

Prvič po prestopu pa je za spletni portal kosarka.si spregovoril tudi mlajši od bratov Dragić, ki je posebej hvaležen svojemu dosedanjemu klubu Malagi, ki ga ni ovirala pri prestopu.

»Izpolnile so se mi sanje, saj smo uspeli doseči dogovor z NBA klubom Phoenix Suns. Zavedam se, da je pred menoj povsem novo obdobje v karieri in okolje v katerem se bom moral šele dokazati. Nov začetek pričakujem z veliko nestrpnostjo in poln optimizma ter samozavesti,« je za košarkarski portal - ta je v lasti sportelementa, ki skrbi za javno pojavljanje bratov Dragić v Evropi - povedal deveti slovenec v ligi NBA. 

Lahko se kosam z najboljšimi

Zoki se novega izziva ne boji, še več, prepričan je, da se lahko tudi v najmočnejši ligi na svetu enakovredno kosa z najboljšimi, kakor mu je to uspevalo v evroligi ter na največjih reprezentančnih tekmovanjih. »V preteklih letih sem se dokazal na mednarodnem odru in vem, da lahko igram ob boku najboljšim. Po reprezentanci pa bom zopet zaigral skupaj z bratom, česar se zelo veselim. Zaradi njega bo prvo leto gotovo lažje, saj se je potrebno v NBA navaditi na povsem drugačen način življenja, treniranja in igranja. Obenem pa igranje z uspešnim bratom pomeni tudi dodaten pritisk in odogovrnost, saj bodo vsi od mene pričakovali le najboljše. In to jim bom tudi dal,« je za portal kosarka.si še izjavil Zoran, ki mu je dobrodošlico v Phoenixu prek socialnega omrežja twitter izrekel tudi že starejši brat.