Zoran Dragić pred selitvijo k Phoenixu

Slovenski reprezentant Zoran Dragić se bo po poročanju španskega časopisa La Opinion de Malaga kmalu pridružil Phoenixu.

Objavljeno
25. september 2014 19.22
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Malaga - Slovenski reprezentant in član Unicaje Zoran Dragić se bo prvič v svoji karieri preizkusil v ligi NBA, saj se bo po poročanju španskega časopisa La Opinion de Malaga pridružil moštvu Phoenix Suns, za katerega igra njegov brat Goran.

25-letni Zoran Dragić je še včeraj oblekel dres Unicaje na pripravljalnem turnirju v Istanbulu, kjer je bil s 14 točkami prvi strelec tekme proti Anadolu Efesu (76:67), danes pa je svoje delodajalce že obvestil, da ne bo igral na današnji tekmi z Olympiakosom, saj se bo pridružil Phoenixu in z njim sklenil dvoletno pogodbo.

Severnoameriško moštvo poravnalo zahtevano odškodnino v višini milijon ameriških dolarjev, pri čemer bo del odškonine plačal tudi igralec sam.

Arizona Central: podrobnosti prestopa so urejene

O prestopu Zorana Dragića pišejo tudi pri Arizona Central. Po njihovih informacijah se je mlajši izmed bratov Dragić s Phoenixom dogovoril za dvoletno sodelovanje v višini 3,5 milijona dolarjev.

Unicaja in Phoenix sta že danes uredila podrobnosti prestopa slovenskega košarkarja, ki naj bi se do ponedeljka pridružil novim soigralcem in se z njimi odpravil na petdnevne priprave v Flagstaff.

Zoran Dragić se je uveljavil pri Unicaji

»Zoki« je svojo igralsko kariero začel pri Iliriji in nadaljeval v Jančah, Slovanu, Krki in se leta 2012 pridružil Unicaji, pri kateri je imel v minuli sezoni španskega prvenstva povprečje 10,3 točke, 2,8 skoka in 1,1 podaje, v evroligi pa 10,9 točke, 2,7 skoka in 1,6 podaje na tekmo.

Mlajši izmed bratov Dragić je tudi nepogrešljiv član slovenske reprezentance, s katero je nastopil na svetovnem prvenstvu v Španiji in imel povprečje 12,9 točke, 4 skoke in 1,3 podaje.

Phoenix zadržal Bledsoeja

Pri Phoenixu so že včeraj sporočili, da so v svojih vrstah zadržali organizatorja igre Erica Bledsoeja, s katerim so podpisali petletno pogodbo v višini 70 milijonov ameriških dolarjev.

24-letni Američan je v pretekli sezoni odigral 43 tekem in imel povprečje 17,7 točke, 5,5 podaje in 4,7 skoka na tekmo, s čimer je prepričal klubsko vodstvo, vendar pa se je zapletlo pri podpisu nove pogodbe.

Phoenix je namreč igralcu ponudil štiriletno pogodbo v višini 48 milijonov evrov, ki pa jo je Eric Bledsoe zavrnil, zdaj pa si je izpogajal še višjo plačo.