Zoran Dragić učinkovit, Himki praznih rok v Beogradu

Košarkarji Crvene zvezde so v osmem kolu evrolige s 96:91 odpravili Himki, 14 točk in osem skokov Zorana Dragića.

Objavljeno
05. december 2015 00.40
ap-France Basketball Europeans

Beograd - Košarkarji ruskega Himkija so morali v osmem kolu evrolige še četrtič na kolena, tokrat jih je v Beogradu s 96:91 odpravila Crvena zvezda, ki ima tako zdaj enak izkupiček po štirih zmag in porazov. Vseeno pa Zoran Dragić in soigralci ostajajo na drugem mestu razpredelnice skupine A, medtem ko je srbski predstavnik zdaj četrti.

V prvi četrtini je bil rezultat le dvakrat poravnan (2:2 in 5:5), sicer pa so bili neprestano v prednosti gostitelji, ki so si zagotovili že zelo udoben naskok dvanajstih točk (25:13). Himki je z delnim izidom 16:2 tehtnico nagnil na svojo stran in na glavni odmor odšel s tremi točkami zaloge, v tretji četrtini pa razliko oplemenitil do +8. V zadnji del je štartal s točko prednosti, izid je bil nazadnje izenačen pri 82:82, končnica pa je minila povsem po taktih Zvezde, pri kateri sta blestela Maik Zirbes s 27 in Quincy Miller s 25 točkami.

Pri poražencih je bil najučinkovitejši Aleksej Šved z 28 točkami, od tega štirimi trojkami, izkazal pa se je tudi Zoran Dragić, ki je v 22 minutah na parketu prispeval 14 točk (prosti meti 5:7, za dve 3:5, trojke 1:3), do dvojnega dvojčka pa sta mu zmanjkala dva skoka. Pristavil je še dve podaji ter dve ukradeni in eno izgubljeno žogo. Gostitelji so tekmeca predvsem preskakali (razmerje kar 46:29).