Zoran Dragić zelo blizu Phoenixu

Zorana Dragića po poročanju ameriških medijev od selitve v NBA ločijo le še malenkosti.

Objavljeno
22. september 2014 10.40
Spain Basketball World Cup
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Phoenix - Prva slovenska bratska naveza v ligi NBA bo kot vse kaže kmalu uresničena, saj naj bi Zorana Dragića od selitve k Goranu v Phoenix ločile le še malenkosti. Po poročanju ameriških medijev, ki se večinoma sklicujejo na priznanega novinarja postaje ESPN Marca Steina, bi se prestop lahko zgodil že ta teden.

Dragićev trenutni delodajalec španska Unicaja sicer zahteva odškodnino v višini 1,1 milijona dolarjev, ker pa lahko moštva iz ZDA po zakonu za košarkarja plačajo le 600 tisočakov, bi moral 25-letnik preostanek plačati sam.

Pol milijona dolarjev se na prvi pogled zdi visok znesek, a bi se Zokiju investicija najbrž kmalu povrnila, saj naj bi se mu zdajšnja plača v višini 1,4 milijona dolarjev na sezono s prestopom v Phoenix zvišala na več kot dva milijona ameriških zelencev letno. Ob tem naj bi Dragić z moštvom iz Arizone podpisal dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono.

Pomemben faktor pri Zoranovem prestopu k Soncem je kakopak njegov brat Goran, ki se mu pogodba s Phoenixom izteče po koncu prihajajoče sezone. Pri ameriškem moštvu si svojega najboljšega igralca jasno ne želijo izgubiti, prav morebitna združitev z mlajšim bratom pa bi jim lahko precej zvišala možnosti za podaljšanje sodelovanja s svojim organizatorjem igre.