Košarkarji Cibone grozijo s stavko

Če do konca tedna ne bodo prejeli vsaj dela sredstev, ki jim jih dolguje vodstvo kluba, bodo košarkarji Cibone bojkotirali tekmo proti Bosni. Kapetan ekipe Rozić je prepričan, da bo uprava kluba našla rešitev za nastale probleme.

Objavljeno
10. november 2009 20.19
Ka. Ž./STA
Ka. Ž./STA
Zagreb - Košarkarji vodilne ekipe košarkarske lige NLB, zagrebške Cibone, so zagrozili, da konec tedna ne bodo potovali v Sarajevo na tekmo proti Bosni, če do konca tedna ne bodo prejeli vsaj del sredstev, ki jim jih dolguje uprava kluba.

 

Kapetan ekipe Marin Rozić najave stavke ni želel komentirati, obenem pa je dodal, da bo o tem spregovoril po sredini tekmi evrolige med Cibono in Žalgirisom. "Več bom povedal po jutrišnji tekmi. Zdaj lahko rečem le, da bi veliko lažje trenirali in igrali, če teh dolgov ne bi bilo. Sam menim, da se tudi po izidih v ligi NLB vidi, da dajo igralci na tekmah vse od sebe, kljub temu, da ne dobivajo plače," je povedal Rozič.

 

Obenem je Rozić izrazil prepričanje, da bo uprava kluba našla rešitev za nastale probleme. "Jutri nas čaka najbolj pomembna tekma v evroligi, saj bi z zmago obdržali možnosti, da se uvrstimo med 16 najboljših. Prav zato se moramo zdaj skoncentrirati le na to tekmo," je povedal košarkar.