Košarkarji Heliosa izgubili že v prvem polčasu

Košarkarji Heliosa so doživeli četrti zaporedni poraz v ligi NLB in tretjega v nizu na domačem parketu. Tokratni tekmec, ekipa Hemofarma, je bil vsaj za razred boljši.

Objavljeno
07. november 2009 18.50
Ma.J./STA
Ma.J./STA
Domžale - Košarkarji Heliosa so doživeli četrti zaporedni poraz v ligi NLB in tretjega v nizu na domačem parketu. Tokratni tekmec, ekipa Hemofarma, je bil vsaj za razred boljši in je že v prvem polčasu rešil vse dvome o zmagovalcu. Košarkarji Heliosa so v 6. krogu lige NLB tekmo izgubili s 60:85 (7:23, 22:51, 42:68).

Če ekipa v desetih minutah doseže vsega sedem točk, v dvajsetih pa komaj 22, je težko premagati rekreativne moštvo, kaj šele eno najboljših zasedb v ligi NLB in prvaka tega tekmovanja iz leta 2005. To se je namreč v prvem polčasu zgodilo domžalskim košarkarjem, ki so ob tem grešili celo s črte prostih metov, žoge metali izven igrišča ali v tekmečeve roke in bili v podrejenem položaju v vseh elementih igre. Hemofarm je tako že v prvem polčasu prišel do 32 točk naskoka (19:51) in razliko v nadaljevanju brez težav zadržal.

Edini razveseljiv podatek je, da je vidno vlogo pri Hemofarmu odigral slovenski reprezentant Goran Jagodnik. 35-letni Koprčan je v dobrih dvajsetih minutah na parketu dosegel 11 točk, ob le enem zgrešenem metu iz igre zbral pet skokov, tri podaje, dve ukradeni žogi in eno blokado.

Helios bo v naslednjem krogu (14. 11.) gostoval v Zadru.