Košarkarski spektakel moštvu Zahoda

Ljubljanska dvorana Tivoli je gostila prvo tekmo zvezd košarkarske lige NLB. Ekipa Zahoda je premagala Vzhod s 134:118 (40:33, 77:62, 107:91).

Objavljeno
28. december 2006 00.10
Ljubljana - Ljubljanska dvorana Tivoli je gostila prvo tekmo zvezd košarkarske lige NLB. Na osrednji tekmi večera so se pomerili najboljši košarkarji iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije ter Črne gore, ki so si nastop na tekmi All stars priborili z glasovi gledalcev in izborom obeh trenerjev. Ekipa Zahoda je premagala Vzhod s 134:118 (40:33, 77:62, 107:91). Že pred tekmo zvezd so se na parketu pomerile košarkarice lige NLB, gledalce pa so zabavali Severina, Atomik Harmonik ter akrobatska skupina Hip Hoopers in plesna skupina Zmajčice.
Košarkarji, ki so nastopili na tekmi zvezd, so program začeli že zgodaj dopoldne, ko so z obiskom polepšali dan bolnikom v Pediatrični kliniki, nato pa so na ploščadi na Trgu republike pozdravili mlade košarkarske navdušence, ki so se z metanjem na koš borili za proste vstopnice za ogled tekme All stars lige NLB.

Ekipo Vzhoda so na osrednjem dogodku sestavljali košarkarji, ki nastopajo v moštvih iz Bosne in Hercegovine, Srbije ter Črne gore, ekipo Zahoda pa člani moštev Hrvaške in Slovenije. Prvi peterki obeh selekcij so izbrali bralci in obiskovalci spletne strani lige. V prvo peterko Vzhoda so se uvrstili Goran Jeretin (Budučnost), Saša Vasiljevič (Bosna ASA BHT), Milan Gurovič (Crvena zvezda), Zoran Erceg (FMP) in Petar Popovič (Crvena zvezda), v prvo peterko Zahoda pa Davor Kus (Cibona), Teemu Rannikko (Union Olimpija), Manučar Markoišvili (Union Olimpija), Marko Milič (Union Olimpija) in Todor Gečevski (Zadar).

Igralci zmagovalne ekipe, ki jo je vodil trener Cibone Dražen Anzulovič in je gledalce navduševala z atraktivnimi zabijanji, so bili: Gečevski, Kus, Tomič, Broyles, Pavič, Troha, Warren, Rannikko, Markoišvili, Milič, Paravinja in English.

Na drugi strani so pod trenersko taktirko stratega moštva FMP Vlada Vukoičiča igrali: Jeretin, Erceg, Bavčič, Tepič, Opačak, Joksimovič, Šuput, Popovič, Pekovič, Gurovič, Rašič in Vasiljevič.
Tekmo zvezd so sodili Milivoje Jovčič (Srbija), Petar Obradovič (Bosna in Hercegovina), Milan Čankovič (Hrvaška), Andrej Lovšin, Andrej Jeršan in Roman Kolar (vsi Slovenija).

Med osrednjo tekmo sta potekali tekmovanji v metanju trojk ter zabijanju. V polfinale tekmovanja v metanju trojk so se uvrstili Carl English (Zadar), Todor Gečevski (Zadar), Teemu Rannikko (Union Olimpija) in Davor Kus (Cibona). Naslov najboljšega strelca izza črte 6,25 metra je pripadel Rannikku, ki je v finalu zadel 11 trojk, najbolj atraktivno je zabijal Miha Zupan (brez kluba), v polfinale pa so se uvrstili še Bojan Krstovič (FMP), Damjan Rudež (Split) in Carl English. Naziv MVP tekme pa si je prislužil Carl English, ki je dosegel 29 točk.

Na tekmi zvezd so se že popoldne pomerile tudi ženske. S 86:85 je na tekmi igralk, ki nastopajo v ženski ligi NLB, ekipa Vzhoda premagala ekipo Zahoda. Za najkoristnejšo igralko so izbrali košarkarico Budučnosti Ivano Perovanovič, ki je za zmagovalno ekipo dosegla 19 točk in osem skokov. Pri ekipi Zahoda je največ košev, 24, dosegla Nataša Popovič. V ekipi Zahoda sta nastopile tudi košarkarici celjskega Merkurja Maja Erkič, ki je dosegla tri točke in dva skoka, in Žana Jereb, ki je v statistiko vpisala dva skoka.