Kostelića ne bo na veleslalomu

Hrvaški alpski smučar Ivica Kostelić je bil po prvi kvalifikacijski vožnji, v kateri je imel najhitrejši čas, diskvalificiran zaradi preširokih vezi na smučeh. Tako ne bo mogel nastopiti v veleslalomu svetovnega prvenstva v Åreju.

Objavljeno
12. februar 2007 19.42
Ivice ne bo na tekmi veleslaloma
Åre - Hrvaški alpski smučar Ivica Kostelić ne bo mogel nastopiti v veleslalomu svetovnega prvenstva v Åreju, saj je bil po prvi kvalifikacijski vožnji, v kateri je imel najhitrejši čas, diskvalificiran zaradi preširokih vezi na smučeh. Mednarodna smučarska zveza (FIS) se je v Åreju odločila izpeljati tako veleslalomske kot slalomske kvalifikacije zaradi velikega števila prijavljenih tekmovalcev. To je predvsem pri smučarsko nerazvitih državah izzvalo mnogo kritik.

Kljub diskvalifikaciji pa Kostelić ne bo preveč razočaran, saj sploh ni nameraval nastopiti na glavni tekmi. "To je bila napaka serviserja, ploščica je bila nekoliko večja, kot je po pravilih, tako da je šlo za banalno napako. Sreča v nesreči je, da Ivica niti ni nameraval nastopiti v sredinem veleslalomu, tudi če bi se kvalificiral. Današnji nastop mu je služil bolj kot trening za slalomsko tekmo," je povedal predstavnik Hrvaške smučarske zveze Ozren Müller.