Kosteličeva in Ljubičič ubranila naslova

Hrvaška alpska smučarka Janica Kostelič in teniški igralec Ivan Ljubičič sta ubranila prestižna naslova za najboljšo hrvaško športnico oziroma športnika leta po izboru časnika Sportske novosti.

Objavljeno
23. december 2006 17.20
Janica Kostelič
Zagreb - Hrvaška alpska smučarka Janica Kostelič in teniški igralec Ivan Ljubičič sta ubranila prestižna naslova za najboljšo hrvaško športnico oziroma športnika leta po izboru časnika Sportske novosti. Kosteličeva, zlata v kombinaciji in srebrna v superveleslalomu na olimpijskih igrah v Torinu ter dobitnica velikega kristalnega globusa v svetovnem pokalu in malega v slalomu, je v glasovanju 422 novinarjev iz 68 hrvaških medijev dobila 408 glasov. Pri moških je Ljubičič, zmagovalec turnirjev v Zagrebu, Chennaiju in na Dunaju, slavil s 194 glasovi.

Pri ženskah je drugo mesto osvojila atletinja Blanka Vlašič z devetimi glasovi, tretje pa njena "stanovska" kolegica Danijela Grgič (5). Ljubičič je prehitel alpskega smučarja Ivico Kosteliča (103) in plavalca Dujeta Draganjo (67).

Na petkovi prireditvi v Zagrebu sta priznanji za najboljši ekipi dobila vaterpolski klub Jug CO in ženski rokometni kolektiv Podravka Vegeta.