Kovačevič junak ob zmagi Jesenic

Potem ko so v soboto "zmleli" Olimpijo kar s 7:1, so jeseniški hokejisti v finalu 17. Poletne lige Rudi Hiti po kazenskih strelih premagali francoski Briancon z 2:1 in se veselili prestižne lovorike.

Objavljeno
31. avgust 2009 00.04
P. Z./STA
P. Z./STA
Bled - Hokejisti Acronija Jesenic so zmagovalci letošnje izvedbe tradicionalne poletne lige Rudi Hiti na Bledu. V finalu so po kazenskih strelih premagali Briancon z 2:1 (0:0, 1:1, 0:0; 1:0). Tretje mesto so osvojili igralci celovškega KAC, ki so s 3:1 premagali Tilio Olimpijo, peti pa so bili Beljačani po zmagi nad Langenthalom s 5:3.

Finale so nekoliko bolje začeli Francozi, pri katerih pa ni igral slovenski hokejist Edo Terglav, saj je dobil udarec na zadnji tekmi predtekmovanja. Briancon je v prvi tretjini imel trikrat igralca več (Jeseničani dvakrat), najlepšo priložnost je imel Damien Raux, ki pa z enega metra ni znal spraviti ploščka za hrbet Borisa Tortunova. Ob koncu tretjine sta s hitrima prodoroma pri Jeseničanih zapretila mlada Jure Dolinšek in Robert Sabolič, a se je izkazal tudi vratar Briancona Ramon Šopko.

V drugem delu so hokejisti spet veliko časa presedeli na obeh kazenskih klopeh. Jeseničani so imeli celo trikrat po skoraj minuto na ledu dva igralca več, vendar so takšno prednost izkoristili le v 35. minuti, ko je v polno s strelom od daleč zadel Miha Rebolj. Slednji je izid takrat izenačil, saj je Briancon povedel tri minute prej po podobni akciji, Viktor Szelig pa je zadel, ko je imelo njegovo moštvo na ledu enega igralca več. Pred koncem tretjine bi lahko za vodstvo poskrbel Aleš Remar, njegov strel pa je končal v vratnici.

Jeseničani so bili bližje zmagi po boljši igri v zadnji tretjini. Predvsem Rok Tičar bi bil lahko mož odločitve, vendar je zapored zgrešil dva strela iz neposredne bližine. Podobno je bilo dve minuti pred koncem, ko je bil pred vratarjem Briancona sam Remar, na drugi strani pa je tudi Raux v 58. minuti imel priložnost za zmagoviti gol, Tortunov pa je bil na mestu. O zmagovalcu so odločali kazenski streli, pri katerih se je izkazal jeseniški branilec Sabahudin Kovačevič, ki je zadel dvakrat, tudi odločilni poskus v šesti seriji.

Jeseničani so tako na poletni ligi dosegli dve zmagi in doživeli poraz po podaljšku, potem ko so najprej v predtekmovanju po podaljšku izgubili z Beljačani z 2:3, nato pa v slovenskem derbiju visoko s 7:1 premagali Tilio Olimpijo. Briancon je na poti do finala po podaljšku s 5:4 premagal KAC in v rednem delu s 4:2 Langenthal.

Na današnjih preostalih obračunih za uvrstitve na 17. poletni ligi na Bledu je najprej beljaški VSV v tekmi za peto mesto premagal švicarski Langenthal s 5:3 (2:0, 2:2, 1:1), nato pa je bil v boju za tretje mesto celovški KAC s 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) boljši od Tilie Olimpije.