Kozmus vztraja pri svojem

Najboljši slovenski športnik Primož Kuzmus je znova potrdil, da odločitev o končanju kariere stoji in zatrdil, da si ne bo premislil. Pa četudi ga bo to veliko "stalo".

Objavljeno
13. oktober 2009 12.19
P. Z./STA
P. Z./STA
Ljubljana - Slovenski atlet, olimpijski in svetovni prvak v metu kladiva Primož Kozmus, je minuli teden presunil domačo športno sceno, ko je napovedal konec tekmovalne kariere, v pogovoru za slovenski športni časnik Ekipa pa je dejal, da so vzroki za slovo popolnoma osebni in da o njih ne želi razglabljati. "Ne bom si premislil. Moja odločitev je dokončna," je dejal Kozmus.

Nosilec najbolj žlahtnega odličja v metu kladiva z lanskih poletnih olimpijskih iger v Pekingu in letošnjega svetovnega prvenstva v Berlinu je v svojem sporočilu za javnost minuli teden zapisal, da bo dokončno odločitev sporočil spomladi prihodnje leto, v današnjem pogovoru za omenjeni čsnik pa je poudaril, da njegova odločitev ni povezana z denarjem oziroma s tem, da bi izsiljeval državo ali kogarkoli drugega, da bi prišel do več denarja.

"Vem, da sem s tem, ko sem končal kariero, finančno veliko izgubil. Če bi hotel denar, kariere gotovo ne bi končal, ampak vlekel vse skupaj, dokler bi se dalo. Toda nisem tak človek. Zdaj se je zame začelo v življenju novo poglavje in prepričan sem, da bom užival v tem," je bil še naprej odločen v svoji odločitvi Brežičan.