Kozmus zmagal na mitingu na Slovaškem

Svetovni prvak v metu kladiva Primož Kozmus je z metom 78,01 m zmagal na mitingu v Dubnici na Slovaškem. Zaradi poškodbe je metal le dvakrat, a zanesljivo ugnal vse tekmece z Madžarom Parsom na čelu.

Objavljeno
06. september 2009 18.17
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA

Dubnica - Brežičan Primož Kozmus, olimpijski zmagovalec in svetovni prvak, je na atletskem mitingu v Dubnici na Slovaškem v metu kladiva z 78,01 m ponovno ugnal vso konkurenco. Matic Osovnikar, drugi slovenski predstavnik, je zmagal v teku skupine B na 100 m (10,52), nastopil pa bo še v teku skupine A na 200 m.

 

Kozmus je imel le dva meta, v prvem 75,96 m, ko je že vodil, in v tretjem 78,01 m, v drugi in četrti seriji pa ni metal. Drugi je bil Madžar Krisztian Pars, olimpijski podprvak (76,92 m), tretji pa nekdanji olimpijski zmagovalec Poljak Szymon Ziolkowski (76,31 m).

 

"Malo sem si natrgal desno mečno mišico že sredi tedna na tekmi v Celju, zato nisem želel tvegati. Metal se le v prvi seriji in prevzel vodstvo, nato sem čakal, kako bo šlo tekmecem. Ker me je Pars prehitel, sem metal še enkrat. Zmagal sem rutinsko, saj drugi niso več v pravi formi. Zato pričakujem, da bom prvi tudi na svetovnem atletskem finalu konec prihodnjega tedna v Solunu. Sedaj se vračam v domovino in bom skušal s terapijami pozdraviti poškodbo, da bom lahko v Solunu vrgel še kaj več kot danes, če bo potrebno. Zato tudi ne bom nastopil v torek v Szombothelyju," je pojasnil Kozmus.