Krajcer in Golczakova ostajata nepremagljiva

Na DP v latinskoameriških plesih v članski konkurenci ni bilo presenečenj. Naslov državnih prvakov sta suvereno ubranila plesalca Matej Krajcer in Iwona Golczak (PK Fredi).

Objavljeno
01. april 2007 13.17
Matej Krajcer in Iwona Golczak (PK Fredi) sta suvereno ubranila naslov državnih prvakov v latinskoameriških plesih
Kranj - Na sobotnem državnem prvenstvu v latinskoameriških plesih v članski konkurenci na prvih treh mestih ni bilo nobenih presenečenj. Matej Krajcer in Iwona Golczak (PK Fredi) sta suvereno ubranila naslov državnih prvakov. Podprvaka sta znova postala Zoran Plohl in Tatsiana Lahvinovich (PK Urška), tretje mesto pa sta ponovila Jurij Batagelj in Jagoda Štrukelj (PK Fredi).

»Zmago sva pričakovala, saj sva bila dobro pripravljena. Potrjevala sva se tudi na zadnjih tekmah in si dokazala, da sva dovolj dobra ter da lahko zmagava tudi na državnem prvenstvu. Tokrat se je prvikrat zgodilo, da sva bila na državnem prvenstvu zares sproščena in brez tiste tekmovalne nervoze. Čutila sva manj stresa. Nikakor ne trdim, da ni bilo konkurence ali da so ostali pari toliko slabši. Zdi se mi, da res vsi tekmovalci napredujemo. Ampak v plesu je pač tako, da sva si nekako zagotovila pozicijo najboljših – sva najboljši slovenski par med amaterji. Samozavest nama krepijo druge tekme, ki so nama v zadnjem času pokazale, da na slovenskem prvenstvu nimava kaj skrbeti«, je po zmagi povedal Krajcer, ki se bo s svojo poljsko soplesalko Golczakovo že 14. aprila meril z evropsko plesno elito na evropskem prvenstvu na Danskem.

Tja bosta odpotovala tudi slovenska podprvaka Plohl in Lahvinovicheva, ki bosta na Danskem poskušala ubraniti lansko bronasto medaljo.

Na prvenstvu, ki je potekalo v športni dvorani Planina v Kranju, se je v šestih starostnih kategorijah pomerilo preko 100 parov iz 18 plesnih klubov. Pod pokroviteljstvom Plesne zveze Slovenije je prvenstvo organiziral kranjski plesni klub Studio ritem, ki mu je v dvorano uspelo privabiti preko 1500 obiskovalcev ter jo tako napolniti do zadnjega kotička.