Kralj James priznal premoč čudežnemu dečku

Slovenski košarkarji v severnoameriški ligi NBA so spet strelsko zatajili. Zaigrali so trije in skupaj vknjižili le dve točki. Ti je ob zmagi Toronta nad Orlandom dosegel Rašo Nesterović.

Objavljeno
22. marec 2007 12.32
Cleveland je doma izgubil proti Dallasu (90:98)
Cleveland - Slovenski košarkarji v severnoameriški ligi NBA so spet strelsko zatajili. Zaigrali so trije in skupaj vknjižili le dve točki. Ti je ob zmagi Toronta nad Orlandom (92:85) dosegel Rašo Nesterović, ki je v 31 minutah imel še pet skokov, tri podaje in blokado. Uroš Slokar ni dobil priložnosti za igro. Beno Udrih je igral šest minut in zbral dva skoka, San Antonio pa je zmagal proti Indiani (90:72) in se uvrstil v končnico. Povsem enak izkupiček kot Udrih je imel tudi Primož Brezec, njegov Charlotte pa je v gosteh ugnal Boston (92:84).

Atlanta je doma klonila proti Miamiju (83:91), Cleveland je prav tako doma izgubil proti Dallasu (90:98), Milwaukee proti Los Angeles Clippers (103:104), Sacramento proti Minnesoti (89:95) in Seattle proti Washingtonu (106:108).

Dvoboj Jamesa in Nowitzkija

V Clevelandu sta se srečala nemški "čudežni deček" Dirk Nowitzki in "kralj James" - LeBron James. Nemec je zbral 23 točk, James pa 31. Toda Nowitzki je imel več pomoči pri soigralcih, med drugim je Jason Terry dodal 21 točk in tako tudi pripomogel k četrti zaporedni zmagi Dallasa. "Mislim, da nam je do zmage pomagala le obramba. Gostitelji so zadeli le 40 odstotkov metov, zelo pa se je moral truditi tudi James," je recept za zmago razkril Nowitzki, ki je imel še devet skokov in šest podaj, in dodal: "Vedeli smo, da bo James zadeval, saj je izjemen igralec. Toda želeli smo mu otežiti nalogo, tako kot tudi drugim Konjenikom. Vse skupaj smo kar dobro opravili."

V prejšnjih štirih medsebojnih tekmah je James v povprečju dosegal po 39,5 točke. To tekmo je začel slabo, v prvem polčasu je dosegel le osem točk, končal pa odlično, a je njegovo "prebujenje" (v zadnji četrtini je dosegel 17 točk) prišlo malce prepozno. Kljub temu je bil James zadovoljen s predstavo ekipe: "Zelo dobri smo, približujemo se celo temu, da bomo odlični. Vsako moštvo se sooči s slabšimi trenutki, toda niti ti nam ne morejo odvzeti dejstva, da smo dobili osem od zadnjih desetih tekem."

Prvi mož zmage Tim Duncan


San Antonio se je z zmago pridružil Dallasu in Phoenixu v končnici. Prvi mož zmage nad Indiano je bil Tim Duncan s 27 točkami in tako poskrbel za 14. uspeh na zadnjih 16 tekmah. Na drugi strani je v povsem drugačnem položaju Indiana, ki je izgubila že devetič zapored. Dober niz ima tudi Miami, ki je tokrat na krilih Jasona Williamsa (21 točk) zabeležil deseto zmago na 11 tekmah. Zelo tesno je bilo v Seattlu, junak večera pa je bil Gilbert Arenas, ki je s košem ob zvoku sirene prinesel zmago Washingtonu. Arenas je sicer zbral kar 42 točk. Dobro predstavo je pokazal tudi Torontov Chris Bosh, ki je k zmagi proti Orlandu prispeval 34 točk in 16 skokov.