Kraljem sedemnajsti poraz

V hokejski ligi NHL je bilo v noči na sredo odigranih kar 12 tekem. Moštvo Los Angeles Kings, kjer igra tudi Anže Kopitar, je izgubilo proti ekipi San Jose Sharks, Kopitar pa se je znova vpisal med podajalce.

Objavljeno
13. december 2006 11.10
Anže Kopitar v akciji
Los Angeles - V poklicni hokejski ligi NHL je bilo v noči na sredo odigranih kar 12 tekem. Moštvo Los Angeles Kings, kjer igra tudi slovenski hokejist Anže Kopitar, je izgubilo proti ekipi San Jose Sharks z 1:3, Kopitar pa se je pri edinem golu Kraljev vpisal med podajalce. Precej več uspeha so imela sinoči gostujoča moštva, saj je kar sedem ekip pred domačimi gledalci klonilo.

Tako je New Jersey z 2:3 klonil proti Buffalu, z enakim izidom je St. Louis izgubil proti Chicagu. Tri domača moštva so izgubila z 1:3, poleg Kraljev so s takim izidom klonili še hokejisti Philadelphie proti New York Rangers in Dallasa proti Columbusu. Florida je z Anaheimom izgubila s 4:5. Pet ekip pa je razveselilo domače gledalce. Montreal je s 4:3 ugnal Boston, Toronto je bil s 5:4 boljši od Tampe Bay, Nashville je s 3:2 premagal Edmonton, Calgary in Vancouver pa sta svoje nasprotnike iz Minnesota in Phoenixa odpravila s 5:2.

Kralji so gostili Morske pse in vknjižili četrti poraz v zadnjih šestih odigranih tekmah. Spet je dobro igral slovenski reprezentant Anže Kopitar, ki je v statistiko vnesel podajo za gol, kljub temu pa so Kingsi klonili z 1:3. V vratih gostov se je s 36 obrambami izkazal Jevgenij Nabokov, Sharksi pa so dva od treh golov dosegli z igralcem več na ledu. Skupno imajo zdaj tri zaporedne zmage, osemkrat v zadnjih desetih srečanjih pa so led zapustili dvignjenih glav. "Preprosto nismo dovolj dobri: V prvih dveh tretjinah smo še nekako prebijali gostujočo obrambo, nato pa smo v zadnjem delu zaigrali preveč odprto in mislim, da nas je to stalo zmage," je po tekmi dejal center Kingsov Derek Armstrong.

"S streli pretijo od vsepovsod in tega smo se dobro zavedali. Sicer niso vedno nevarno moštvo, vendar so tudi tokrat dobro zaposlili našega vratarja. Izkazali smo se pri pobiranju odbitih ploščkov," pa je bil s prikazano igro svojih varovancev zadovoljen trener Morskih psov Ron Wilson.

Anaheim je v gosteh pri Floridi slavil zmago s 5:4. Rački so v zadnjem času že nekajkrat zmagali in so s 54 točkami premočna ekipa letošnje NHL. Zaradi dobrih iger v preteklosti, nanizali so 24 zmag v 33 tekmah, so bili do tokratne zmage precej kritični. Chris Pronger je v zadnji tretjini zadel še drugič in po tekmi dejal: "Letos nam gre dobro. Ni vedno najlepše, a skušamo nekako najti načine, kako priti do zmage." To je bila že šesta zaporedna zmaga Račkov v gosteh, zanimivo pa je, da je desno krilo Anaheima Teemu Selanne, sicer eden prvih strelcev ekipe, že tretjič ostal brez osvojene točke v zadnjih 16 odigranih tekmah.