Kralji izgubili po podaljških

Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so v noči na torek odigrali le eno tekmo. V Los Angelesu je s Kralji zaigral Jeseničan Anže Kopitar, ki pa so morali tekmecem iz Edmontona priznati poraz.

Objavljeno
09. januar 2007 11.30
Los Angeles Kings - Edmonton Oilers 1:2 (podaljšek)
Los Angeles - Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so v noči na torek odigrali le eno tekmo. V Los Angelesu je s Kralji zaigral Jeseničan Anže Kopitar, ki je pri edinem golu svojega moštva s podajo pomagal pri pripravi zadetka, na koncu pa so morali gostitelji po podaljšku priznati poraz z 1:2 tekmecem iz Edmontona.

Tekmo je po minuti in 14 sekundah v podaljšku odločil Jan Hejda, ki je dosegel svoj sploh prvi gol na tekmi lige NHL, v kateri je doslej odigral 14 tekem. Pred njim je za zmagovalce zadel še Jarret Stoll, ki je je izkoristil prednost igralca več na ledu in Kanadčane popeljal v vodstvo v 28. minuti. Vratar Dwayne Roloson je zbral 34 obramb.

Pri Los Angelesu so za izenačenje v 46. minuti poskrbeli mladi igralci. Po podaji Kopitarja in Lubomirja Višnovskyja je zadel 21-letni Konstantin Puškarev. To pa je bil tudi edini gol Kraljev, ki so imeli rahlo terensko pobudo in bili s 35:29 za 20 odstotkov boljši v razmerju strelov na gol.

Z 22. porazom v sezoni je Los Angeles v vse slabšem položaju v boju za končnico lige. Kopitar s soigralci je trenutno na zadnjem mestu pacifiške skupine in na 13. mestu v zahodni konferenci, za osmouvrščeno Minnesoto pa zaostaja za sedem točk.