Kralji klonili

Kralji iz Los Angelesa so na torkovi tekmi z 1:2 klonili v gosteh proti Carolini, Anže Kopitar pa ni bil udeležen pri edinem zadetku svojih soigralcev.

Objavljeno
14. februar 2007 11.20
Anže Kopitar
New York - Hokejsko moštvo edinega slovenskega igralca v severnoameriški ligi NHL ostaja na ravni celotne sezone. Kralji iz Los Angelesa so na torkovi tekmi z 1:2 klonili v gosteh proti Carolini, Anže Kopitar pa ni bil udeležen pri edinem zadetku svojih soigralcev.

Boston je premagal Edmonton s 3:0, Montreal je s Florido doma izgubil z 0:1, Tampa je Phoenix odpravila s 5:3,

Toronto pa je po izvajanju kazenskih strelov izgubil z Otočani iz New Yorka. St. Louis je bil doma za gol prekratek v boju s San Josejem (5:6), Colorado je Anaheim premagal z 2:0, Calgary Flames pa Atlanto s 4:1.

Za zadetka Caroline sta v boju s Kralji poskrbela Scott Walker in Ray Whitney. David Tanabe je soigralca dopolnil z dvema obrambama, domači vratar Cam Ward pa je za uspeh potreboval le 21 obramb. Za Los Angeles, ki je trdno na zadnjem mestu zahodne konference, je edini gol dosegel Aleksander Frolov.

Boston je proti Edmontonu slavil na krilih Brandona Bochenskija in Marca Sturma, ki sta v prvem delu zadela v razmaku 62 sekund, vratar Tim Thomas pa je ustavil 32 strelov tekmecev. Sturm je v zadnji tretjini tudi končal delo z zadetkom na nebranjen gol tekmecev. Za zmago Tampe proti Phoneixu je bil najbolj zaslužen Vincent Lecavalier z dvema zadetkoma in podajo, obratno razmerje, dve podaji in en gol, pa je v statistiko vpisal Martin St. Louis. Vratar Floride Ed Belfour je po 86 tekmah spet dočakal dvoboj, v katerem je ohranil prazno mrežo. Z 29 obrambami je ustavil vse napade Montreala, mrežo kanadskega moštva pa je za zmago zatresel le Jay Bouwmeester.

Še bolj razpoložen kot Belfour je bil vratar Otočanov Rick Di Pietro. S kar 39 obrambami, od tega 16 v zadnji tretjini in ubranjenima kazenskima streloma je bil junak dvoboja v Torontu, piko na i pa sta za goste postavila Viktor Kozlov in Frans Nielsen z uspešnim izvajanjem kazenskih strelov.

Tudi Peter Budaj se je lahko po koncu dvoboja pohvalil z 39 obrambami. Z izvrstnim posredovanjem je spravljal v obup napadalce Anaheima, sam pa je drugič v dresu Colorada ohranil mrežo nedotaknjeno. Anaheim tako že 139 minut ni dosegel nobenega gola.