Kralji pred Phoenixom

V hokejski ligi NHL je moštvo Los Angeles Kings po kazenskih strelih izgubilo proti Chicagu, a na lestvici prehitelo Phoenix. Branilci naslova prvakov lige Carolina Hurricanes si še niso zagotovili mesta v končnici.

Objavljeno
16. marec 2007 11.37
Los Angeles - V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na petek odigrali deset srečanj. Na ledu je bilo tudi moštvo Los Angeles Kings, ki je brez še vedno poškodovanega Anžeta Kopitarja po kazenskih strelih izgubilo proti Chicagu, a na lestvici pacifiške skupine na četrtem mestu prehitelo Phoenix. Branilci naslova prvakov lige Carolina Hurricanes so pred domačimi gledalci z 2:3 izgubili proti New Jerseyju, tako da si še vedno niso zagotovili mesta v končnici.

Kdo se bo uvrstil v končnico?

Carolina si trenutno na lestvici vzhodne konference deli sedmo mesto, v končnico jih vodi osem, a ima pred devetouvrščenim Torontom le točko prednosti, pred desetouvrščenima New York Rangers in Montrealom pa le dve. Zmago sta z goloma v zadnji tretjini Vragom prinesla Erik Rasmussen in Zach Parise, gol in podajo je dosegel Scott Gomez, z dvema podajama pa se je izkazal Jamie Langenbrunner. Martin Brodeur je zaustavil 38 strelov, Vragi pa so še tretjič v sezoni premagali branilce naslova. New Jersey za vodilnim moštvom vzhoda Buffalom zaostaja dve točki, saj so Sablje s 5:3 sinoči ugnale Florido.

Odlična premiera Ty Conklina za Buffalo Sabres


Za Buffalo je prvič v sezoni branil Ty Conklin in ubranil 42 strelov ter Sabljam močno pomagal do zmage, saj so Panterji na njegova vrata sprožili 45 strelov, Sablje pa na nasprotna le 20, a jim je uspelo doseči pet zadetkov. V vratih Floride je bil neuspešen zvezdnik Ed Belfour.

Philadelphia presenetila vodilno moštvo severovzhodne skupine

Zadnjeuvrščeno moštvo lige, Philadelphia, je s 3:2 presenetilo vodilno moštvo severovzhodne skupine Atlanto. Za zmago Letalcev je najbolj zaslužen Stefan Ruzicka, ki je dosegel gol in dve podaji, Geoff Sanderson je dodal gol in podajo, po več kot letu dni pa je zadel tudi Derian Hatcher. Ružička je proti Drozgom dosegel drugi gol v sezoni in prvega po 25 tekmah. Za Atlanto je gol in podajo dosegel Keith Tkachuk, drugi gol pa je prispeval Eric Belanger.

Usodo Kraljev zapečatil Nikita Aleksejev


V Los Angelesu je izenačujoči gol v 12. minuti zadnje tretjine dosegel Tuomo Ruutu in Chicagu priboril podaljšek, nato pa je v sedmi seriji kazenskih strelov usodo Kraljev zapečatil Nikita Aleksejev. Kralji so s točko za poraz po kazenskih strelih na predzadnjem mestu pacifiške skupine prehiteli Phoenix, ki je sinoči z 1:5 izgubil proti San Joseju. Anže Kopitar je še vedno poškodovan, zaenkrat pa še ni znano, kdaj se bo vrnil v moštvo Kraljev.

Izidi hokejske lige NHL:

Boston Bruins - Washington Capitals 4:3 (kazenski streli)
Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 2:3
Florida Panthers - Buffalo Sabres 3:5
Edmonton Oilers - Minnesota Wild 1:2
Phoenix Coyotes - San Jose Sharks 1:5
Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks 3:4 (kazenski streli)
(Anže Kopitar za Los Angeles ni igral)
Vancouver Canucks - St. Louis Blues 3:2 (podaljšek)
Dallas Stars - Calgary Flames 4:2
Ottawa Senators - New York Islanders 5:2
Philadelphia Flyers - Atlanta Thrashers 3:2