Kralji presenetili Plenilce

Kralji iz Los Angelesa so na krilih Anžeta Kopitarja in njegovih dveh golov premagali nashvillske Plenilce s 4:1.

Objavljeno
11. februar 2007 11.25
Anže Kopitar v akciji
Nashville - V severnoameriški ligi NHL so v noči na nedeljo odigrali 11 srečanj, najbolj zanimivo pa je bilo v Nashvillu, kjer je pri vodilnemu moštvu zahodne konference gostovalo zadnjeuvrščeno moštvo Zahoda, Los Angeles. Kralji so na krilih Anžeta Kopitarja in njegovih dveh golov premagali Plenilce s 4:1.

"Za nas je bila to odlična moštvena igra. Vedeli smo, da moramo držati skupaj, saj sicer proti tako dobri ekipi kot je Nashville, ne moreš biti uspešen," je po presenetljivi zmagi dejal trener Kraljev Marc Crawford. Trener Plenilcev Barry Trotz ni skoparil s pohvalami na račun Kraljev: "Ni skrivnost, da Los Angeles igra dobro. Sean Burke v zadnjem času brani zares odlično, imajo solidno obrambo, le premalo zbrani so bili doslej. V zadnjem času so popravili tudi to."

Kopitar režiral zmago

V prvi tretjini ne Plenilci ne Kralji niso dosegli zadetka, nato pa je v 29. sekundi druge tretjine Kralje v vodstvo z 1:0 popeljal Anže Kopitar. Edini Slovenec v ligi NHL je močno streljal z desne, plošček se je odbil od rokavice vratarja Tomaša Vokouna in pristal pri Lubomiru Višnovskemu. Ta je sprožil strel z leve, a je Vokoun plošček znova odbil, na pravem mestu pa je bil Kopitar, ki je plošček porinil za hrbet vratarja Plenilcev. Drugi gol za Kralje je le pol minute pozneje dosegel Brian Willsie, na 3:0 pa je znova povišal Kopitar, ki je pridrsal izza gola in presenetil Vokouna. Na neulovljivih 4:0 je v sedmi minuti zadnje tretjine povišal Michael Cammalleri, edini gol za gostitelje pa je sredi zadnjega dela igre dosegel Dan Hamhuis.

Kopitar je po tekmi dejal, da so bili Kralji odločeni, da se Plenilcem maščujejo za visok poraz, ko so konec decembra v Nashvillu izgubili z 0:7. "Vedeli smo, da bomo morali pokazati vse, kar znamo. Zadnja tekma tukaj se je za nas končala slabo. Bili smo pozorni na detajle in uspelo nam je," je pojasnil Hrušičan.

Konec sezone za Paula Gaustada

Najboljše moštvo lige Buffalo je imelo veliko dela s Calgaryjem, po kazenskih strelih so bile Sablje boljše s 3:2. Buffalo pa se bo moral do konca sezone znajti brez Paula Gaustada, ki se je poškodoval pred dnevi na tekmi proti Ottawi. Kljub temu, da so bile prve napovedi za 25-letnega Američana ugodne, se je izkazalo, da je bila poškodba hujše narave. Med tekmo ga je hokejist nasprotnega moštva z drsalko porezal blizu levega gležnja, podroben zdravniški pregled pa je pokazal, da ima Gaustad prerezano kito na nogi in da je sezona zanj končala.

Izidi ostalih tekem

V noči na nedeljo so kazenski streli odločili tudi srečanje med Bostonom in newyorškimi Otočani, s 4:3 so bili boljši Kosmatinci. Philadelphia je po podaljšku s 4:3 premagala St. Louis, Pittsburgh je bil po podaljšku s 6:5 boljši od Toronta, Dallas je z nogometnim izidom 1:0 ugnal Anaheim, Washington je moral z 2:5 priznati premoč newyorških Rangerjev, Vancouver je s 3:2 premagal Atlanto, Ottawa je bila s 5:3 boljša od Montreala, Florida je s 5:2 premagala Phoenix, srečanje med Minnesoto in Carolino pa se je končalo s 5:4 v korist Minnesote.