Kralji presenetili Racmane

V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na ponedeljek odigrali šest srečanj. Veliko presenečenje pa je pripravil Los Angeles, ki je v gosteh s 5:3 premagal vodilno moštvo pacifiške skupine Anaheim.

Objavljeno
19. marec 2007 11.07
Anaheim - V severnoameriški hokejski ligi NHL so v noči na ponedeljek odigrali šest srečanj in le dve sta se končali po rednem delu. Washington je visoko s 7:1 premagal Tampo, veliko presenečenje pa je pripravil Los Angeles, ki je v gosteh s 5:3 premagal vodilno moštvo pacifiške skupine Anaheim. Pittsburgh je po kazenskih strelih s 4:3 premagal Ottawo, ostale tekme pa so se končale po podaljšku. Colorado je s 4:3 ugnal San Jose, Dallas je bil s 5:4 boljši od Phoenixa, Buffalo pa je s 3:4 klonil proti Atlanti.

Kralji, ki še vedno igrajo brez poškodovanega Anžeta Kopitarja, vedo, da se ne bodo uvrstili v končnico lige, a kljub temu v zadnjih tekmah igrajo odlično. Proti Racmanom so zabeležili drugo zaporedno zmago in Anaheimu prizadejali prvi domači poraz v osmih tekmah. Mrežo Racmanov je v tretji minuti prve tretjine načel Michael Cammalleri, le 41 sekund kasneje je izenačil Travis Moen, za 2:1 pa je v peti minuti za Anaheim zadel Dustin Penner. V osmi minuti je na 2:2 izenačil Cammalleri in postavil izid prve tretjine.

V drugem delu igre je v drugi minuti za Racmane zadel Teemu Selanne, nato pa so Kralji pritisnili na plin in dosegli še tri gole. Najprej je bil uspešen Rob Blake, minuto pred koncem druge tretjine je goste v vodstvo popeljal novinec Patrick O'Sullivan, končni izid srečanja pa je ob igralcu manj na ledu v prvi minuti zadnjega dela igre postavil Noah Clarke. Aleksander Frolov je s podajo O'Sullivanu za vodilni gol dosegel svojo 200. točko v karieri.

Srečanje med vodilnim moštvom vzhodne konference in vodilnim moštvom jugovzhodne skupine, Buffalom in Atlanto, je v korist Atlante v peti minuti podaljška odločil Keith Tkachuk, v rednem delu srečanja pa so za Drozge zadeli Ilija Kovalčuk, Eric Belanger in Aleksej Žitnik, za Sablje pa so bili uspešni Drew Stafford, Thomas Vanek in Derek Roy.

Pingvini dobili kazenske strele

Edino srečanje, ki so ga odločili kazenski streli, so dobili Pingvini, ki so s 4:3 premagali Senatorje. V rednem delu srečanja so za Pittsburgh zadeli Maxime Talbot, Sidney Crosby in Ryan Whitney, za Ottawo pa so bili uspešni Antoine Vermette, Daniel Alfredsson in Wade Redden. V streljanju kazenskih strelov je edini gol dosegel Finec Jarkko Ruutu. Ruutu je v letošnji sezoni šele drugič dobil priložnost za izvajanje kazenskih strelov, že minuli teden je v tej vlogi zamenjal najboljšega novinca sezone Jevgenija Malkina, ki je v svoji debitantski sezoni v ligi NHL dosegel več golov kot Ruutu v vsej profesionalni karieri.

"V izvajanju kazenskih strelov sem samozavesten in zanesljiv. Ko ti trener zaupa, se počutiš odlično," je bil po zmagi nasmejan mož odločitve.