Kralji slavili v Chicagu

Moštvo Anžeta Kopitarja, Los Angeles Kings, je sinoči v gosteh slavilo pri Chicagu. Slovenski igralec se sicer ni vpisal med strelce ali podajalce, a je pokazal, da se je po poškodbi že vrnil s polno močjo, saj je na ledu prebil 20 minut.

Objavljeno
24. marec 2007 15.07
Buffalo Sabres se veselijo zmage nad Toronto Maple Leafs
Chicago - Moštvo slovenskega igralca v severnoameriški ligi NHL Los Angeles Kings je sinoči v gosteh slavilo pri Chicagu. Pri tesni zmagi z 2:1 se Anže Kopitar ni vpisal med strelce ali podajalce, a je pokazal, da se je po poškodbi že vrnil s polno močjo, saj je na ledu prebil 20 minut.

Buffalo zdaj sam v vodstvu celotne lige

Toronto je še po štirih minutah zadnje tretjine vodil s tremi goli prednosti, toda odlična predstava najboljšega moštva lige Buffala v zadnjih 16 minutah je poskrbela za preobrat. Drew Stafford, Thomas Vanek s svojim drugim golom na tekmi ter Daniel Briere in Jason Pominville so v devetih minutah zadeli za spremembo izida od 1:4 do 5:4. Svoje je prispeval še vratar Ryan Miller s 40 obrambami. Buffalo je z novo zmago s 103 točkami zdaj sam v vodstvu celotne lige.

Mož odločitve v Chicagu je bil Mike Weaver

Zmago v Chicagu so Kralji plačali s poškodbo branilca Roba Blaka, ki je že v drugi tretjini zapustil ledeno ploskev, za zdaj pa še ni znano, ali gre za kaj resnejšega. Mož odločitve, v Chicagu so gledalci v vsaki tretjini videli po en zadetek, je bil Mike Weaver, ki je tri minute in pol pred koncem zadel v polno ob številčni prednosti. Prvi zadetek za kalifornijsko ekipo je dosegel Patrick O'Sullivan, za domače pa je izenačil Patrick Sharp. Junak tekme Weaver se je šele tretjič letos vpisal med strelce.

Edmonton prekinil niz 12 zaporednih porazov

Odločitev v Edmontonu je padla po kazenskih strelih, edini uspešni izvajalec pa je bil domači hokejist Marty Reasoner. S tem je Edmonton prekinil niz 12 zaporednih porazov. Colorado je kljub izgubljeni točki ostal v boju za osmo mesto končnice v zahodni konferenci, kjer se bo za nadaljevanje sezone boril s Calgaryjem.

Anaheim si je že zagotovil mesto med 16 najboljšimi

Anaheim pa si je mesto med 16 najboljšimi ekipami že zagotovil z zmago po podaljšku nad Dallasom. Scott Niedermayer je bil uspešen na polovici dodatnega dela igre, v rednem delu pa se je pri Racmanih izkazal Chris Kunitz z dvema goloma ob številčni prednosti.

Izidi hokejske lige NHL

Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 1:2
Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs 5:4
Edmonton Oilers - Colorado Avalanche 4:3 (kazenski streli)
Anaheim Ducks - Dallas Stars 3:2 (podaljšek)