Kralji spet ostali praznih rok

V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo na sporedu deset tekem, Los Angeles Kings je izgubil v Atlanti z 2:6, slovenski hokejist Anže Kopitar pa se v dvajsetih minutah ni vpisal med strelce.

Objavljeno
17. januar 2007 12.00
East Rutherford - V severnoameriški hokejski ligi NHL je bilo na sporedu deset tekem, osrednji obračun pa se je zgodil v atlantski skupini, kjer je New Jersey v sosedskem dvoboju ugnal New York Rangers z 1:0. Los Angeles Kings je izgubil v Atlanti z 2:6, slovenski hokejist Anže Kopitar pa se v dvajsetih minutah ni vpisal med strelce ali podajalce. V noči s torka na sredo so bile zelo uspešne gostujoče ekipe: Columbus je slavil v Chicagu s 5:4, Toronto je ugnal Tampo Bay s 4:2, Vancouver je bil boljši od Montreala s 4:0, Edmonton od Minnesote z 2:1, St. Louis od Anaheima s 6:2, Carolina pa od Floride s 3:2. Pittsburgh je na domačem igrišču premagal New York Islanders s 6:2, Ottawa pa Washington s 5:2.

Hudiči so v sosedskem obračunu premagali Rangerje, odločilna moža na igrišču pa sta bila domači vratar Martin Brodeur, ki je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno in zaustavil 26 nasprotnih strelov, ter branilec Brad Lukowich, ki je zmagoviti in edini gol na tekmi dosegel v prvi tretjini. Domača ekipa ni le slavila v prestižnem sosedskem obračunu, temveč se je tudi varno zasidrala na prvem mestu atlantske skupine, saj ima deset točk prednosti pred drugouvrščenimi New York Rangers.

Kalifornijski Kralji so doživeli že 26. poraz v tej sezoni, kar je najslabši izkupiček v ligi NHL, tokrat pa so klonili v Atlanti. Gorenjski novinec na najbolj zahtevni hokejski sceni Anže Kopitar v svojo statistiko ni vpisal novih točk, za ekipo iz mesta angelov pa je bil najbolj usoden slovaški napadalec Marian Hossa, ki je dosegel tri zadetke. V kalifornijski ekipi je svoj prvenec doživel japonski čuvaj mreže Jutaka Fukufudži, ki je med vratnice stopil pri zaostanku z 1:3, a se ni najbolj izkazal, saj je od devetih strelov zaustavil le šest, tako da je prejel tri gole.

Na dveh tekmah je bil zmagovalec odločen šele po podaljšku. Columbus je slavil v vetrovnem mestu, kot Američani imenujejo Chicago, strelec zmagovitega gola pa je bil v tretji minuti podaljška Jason Chimera. V sončni Floridi je zmagoviti gol za Carolino, potem ko se je dvoboj v rednem delu končal z 2:2, v drugi minuti podaljška z igralcem več na ledu dosegel Justin Williams.

V kanadskem obračunu se je Vancouver poigral z Montrealom in ga premagal s 4:0. Blestel je vratar Roberto Luongo s 30 obrambami, razpoloženi pa so bili tudi njegovi soigralci in strelci Josh Green, Lukaš Krajiček, Ryabn Kesler in Jan Bulis. Edmonton, v minuli sezoni finalist Stanleyjevega pokala, je v mrzli Minnesoti oba gola dosegel z igralcem več, strelca pa sta bila Joffrey Lupul in Marc-Andre Bergeron. Anaheim, vodilno moštvo pacifiške skupine in ekipa z največ osvojenimi točkami v dosedanjem delu NHL, je na domačem igrišču doživel hud poraz, saj ga je St. Louis ugnal s 6:2.