Kranjec na najvišji stopnički

Robert Kranjec je s skokoma 131,5 in 129,5 metra zmagal na drugi tekmi poletne velike nagrade v Hakubi. Drugo mesto si je priskalal Daikija Ita, tretje pa Simon Ammann.

Objavljeno
30. avgust 2009 16.55
Ti. Kr./STA
Ti. Kr./STA
Hakuba - Slovenski smučarski skakalec Robert Kranjec je zmagovalec druge tekme poletne velike nagrade v Hakubi. Kranjčan je prepričljivo pokoril konkurenco, s skokoma 131,5 in 129,5 metra je za osem točk premagal domačina Daikija Ita, končni zmagovalec velike nagrade Švicar Simon Ammann na tretjem mestu pa je zaostal še 3,6 točke več.

Skakalec kranjskega Triglava je z zmago na Japonskem potrdil dobro formo, ki jo kaže že celo poletje, številnim uspehom v celinskem pokalu pa je dodal še zmago na poletni veliki nagradi, s katero si je pred zadnjo tekmo te serije, ta bo 3. oktobra v nemškem Klingenthalu, zagotovil tudi končno drugo mesto v tem tekmovanju.

 

Kranjec je bil na nedeljski tekmi prepričljivo najboljši posameznik. V prvi seriji je bil s 134 metri od slovenskega letalca sicer boljši Japonec Daiki Ito, ki pa je skok opravil z dveh mest višjega naleta, na tretjem mestu pa je bil najboljši skakalec poletja Švicar Ammann, kateremu so po skoku 28-letnega slovenskega reprezentanta nalet zmanjšali še za eno mesto, a je bil s 123 metri nenevaren.

 

Prav omenjena trojica se je za zmago spopadla v drugi seriji, ko so vsi skakalci z izjemo Kranjca, Ita in Ammanna skočili z 12. naletnega mesta, vodilna trojka pa z desetega; kljub temu je Kranjec s 129 metri postavil največjo daljavo v drugem poskusu. Japonec je bil krajši dva metra, Švicar pa enega, a je imel Ito dovolj naskoka iz prve serije, da je obdržal drugo mesto. Z zmago je Kranjec dodobra napolnil tudi mošnjiček, saj bo za prvo mesto prejel 5700 švicarskih frankov, že v soboto pa si jih je s šestim mestom priboril dodatnih 450.

 

Nastopili so še trije slovenski tekmovalci. Robert Hrgota je zasedel 17., Mitja Mežnar 23., Matic Kramaršič pa 24. mesto.