Krim izgubil za 7 golov

Rokometašice Krim Mercatorja so prvo četrtfinalno srečanje lige prvakinj v gosteh izgubile z danskim Slagelsejem s 23:30 (12:15). Povratna tekma bo v soboto ob 20.10 v ljubljanskem Tivoliju.

Objavljeno
18. marec 2007 19.29
Krim Mercator
Ljubljana - Rokometašice Krim Mercatorja so prvo četrtfinalno srečanje lige prvakinj v gosteh izgubile z danskim Slagelsejem s 23:30 (12:15). Povratna tekma bo v soboto ob 20.10 v ljubljanskem Tivoliju.

Izenačen začetek tekme

Kot je Beguš napovedal že pred dvobojem, se je tekma začela v precej izenačenem ritmu. Vse do 18. minute si nobena od ekip ni priigrala več kot zadetka prednosti. Emiliya Turey, ki je na desnem krilu poskrbela kar za nekaj lukenj v Krimovi obrambi, je takrat svojo ekipo povedla v vodstvo z 8:6, Carmen Lungu pa je štiri minute zatem priigrala dotlej najvišjo prednost na tekmi (11:8). Da je bil vložek v majhni matični Slagelsejevi dvorani še kako velik, dokazujejo tudi številni "izpadi" legendarne Anje Andersen, trenerke domače ekipe. Svoj na trenutke že neokusen temperament je pokazala tudi v 28. minuti, ko se je komaj zadržala, da Begušu ni prisolila zaušnice. Toda njene igralke so bile kljub vsemu in v nasprotju z dosedanjimi predstavami v ligi prvakinj bolj zbrane in osredotočene na igro ter so s prednostjo treh zadetkov tudi odšle na glavni odmor.

Ekipi sta bili izenačeni

Toda v nadaljevanju se je ob dejstvu, da sta bili tako Alizarjeva v Krimovih kot nekdanja krimovka Cecilie Leganger v Slagelsejevih vratih izenačene po učinku, da sta bili obrambi podobno trdni, da sta obe ekipi napravili podobno število nepotrebnih napak, da je na danski strani Bojana Popovič upravičila sloves najnevarnejše igralke in da je na ljubljanski eno boljših predstav v sezoni do polovice tekme prikazala Frešerjeva, obetal še zelo zanimiv razplet.

Toda v mestecu, kjer v svojih osnovnošolskih letih ni užival niti slavni pravljičar Hans Christian Andersen (sam ga je označil za pravo nadlogo), v začetku drugega polčasa razloga za veselje niso imele niti gostje. Maja Savič in Katarina Bulatovič sta namreč povišali prednost že na pet golov (17:12), Tureyeva pa je s sedemmetrovke v 40. minuti priigrala že zavidljivih šest zadetkov naskoka (21:15).

Preveč tolerantna sodnika

V teh trenutkih se je pokazalo, tudi ob mogoče malce preveč sodniške tolerantnosti v danski obrambni igri, zakaj je prav obramba letos ključni element v igri Slagelseja. Ta obenem krimovkam ni dopustila pravih rešitev v napadu (zaradi udarca v koleno kar nekaj časa ni igrala Frešerjeva), hkrati pa je gostiteljicam omogočila izvedbo protinapadov (enega teh je Savičeva izkoristila za 22:15), ki so spet zelo manjkali na strani njihovih tekmic. Zato pa je takrat svoj delež začela prispevati Jacenkova, ki je z nekaj zaporednimi goli dvakratne evropske prvakinje spet spravila na znosne tri gole zaostanka (22:19).

A Slagelse je v ključnih trenutkih upravičil naziv "sanjska ekipa" (dream team), ki sestavlja celo uradno ime kluba. Z zanesljivo igro vse do zadnje minute so si Danke pred povratno tekmo proti tokrat povsem izgubljenim Galjevičankam priigrale velik kapital, ki ga bo ob sicer zanesljivo boljši predstavi Beguševih varovank v Tivoliju vseeno zelo težko nadoknaditi.