Krim praznoval 25. obletnico

Rokometni klub Krim letos praznuje 25 let obstoja. V tem času je postal eden najuspešnejših slovenskih športnih kolektivov, ne nazadnje je dvakrat osvojil prestižno ligo prvakinj.

Objavljeno
04. september 2009 13.58
P. Z.
P. Z.
Ljubljana - Doma je v zadnjem obdobju praktično nepremagljiv, dokazi za to so lovorike: krimovke so državne prvakinje 15 let zapored, še enkrat več pa so osvojile pokalni naslov.

Vse te uspehe so danes v Ljubljani na osrednjem slavnostnem dogodku ob praznovanju jubileja izpostavili tudi vodstvo kluba in govorci, med katerimi sta bila predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac in župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković, tudi nekdanji predsednik RK Krim.

"Skupaj z drugimi predsedniki zvez bomo preko Olimpijskega komiteja Slovenije vršili tudi dodatne pritiske na državo, da spremeni zakonodajo in klubov ter vseh tistih, ki ki v te klube vlagajo," pa je na prireditvi med drugim povedal Bobinac, ki se je ozrl na čase gospodarske in finančne krize, ki niso zaobšli tudi slovenskih športnih kolektivov.

Na slavnosti so podelili tudi priznanja najzaslužnejšim za uspehe kluba v minulih 25 letih (za dolgoletno poročanje o RK Krim ga je med drugimi dobila časopisna hiša Delo), izpeljali so dobrodelno dražbo (dobljena sredstva bodo namenili Materinskemu domu Ljubljana), ob koncu pa so igralke na"modni reviji"predstavile še novo kolekcijo klubskih oblačil.

Sicer pa bo letos "tekmovalni del" praznovanja tudi tradicionalni, že osmi memorial Vinka Kandije, ki bo v petek in soboto na Kodeljevem. Nekdanji strateg kluba je za svoje delovanje na današnji prireditvi prejel tudi posthumno priznanje. Na turnirju v spomin na legendarnega stratega galjeviške ekipe bodo poleg Krima nastopili še Hypo, Valcea in Budućnost.