Krim v težavah, a ne pred bankrotom

Rokometni klub Krim Mercator je zanikal pisanje nekaterih medijev, da se je znašel pred bankrotom. Priznal pa je, da finančne težave niso majhne. Krimovke bodo nastope v ligi prvakinj začele 24. t. m. v Metzu.

Objavljeno
09. oktober 2009 16.06
P. Z.
P. Z.
Ljubljana - »Najprej želimo izrecno poudariti, da RK Krim Mercator ni pred bankrotom, da klub nima dolgov in da želimo, da tako tudi ostane. Se pa, kakor tudi številni drugi klubi, soočamo s finančnimi težavami, ki so posledica zaostrenih gospodarskih in finančnih razmer, ki vladajo v celotnem gospodarstvu,« so uvodoma zapisali pri Krimu.

»Pred zaključkom sezone 2008/09 je upravni odbor kluba potrdil proračun za sezono 2009/2010, vendar pa nam sponzorskih dogovorov ni uspelo realizirati v celoti. Tako je svoje pogodbene obveznosti v celoti izpolnil le naš generalni pokrovitelj Poslovni sistem Mercator, s čimer se je proračun kluba za letošnjo sezono bistveno skrčil, v klubu pa smo se novi situaciji morali prilagoditi ter sprejeti določene ukrepe,« pojasnjujejo na Galjevici.

Glede na nižji proračun je zdaj na ramenih kluba kar težko breme - prepričati glavne igralke, da ostanejo v Krimovem dresu. »S spremenjeno finančno strukturo kluba smo prejšnji teden seznanili igralke, se z vsako pogovorili ter jim na osnovi novih okoliščin ponudili znižanje finančnih pogodbenih vrednosti. Večina igralk si je vzela čas za razmislek, njihove odločitve pa pričakujemo v naslednjem tednu. V RK Krim si želimo in si prizadevamo, da bi nam uspelo zadržati vsaj ključne igralke, na katerih temelji igra kluba, s čimer bi zagotovili konkurenčno ekipo, ki se bo lahko enakovredno kosala s tekmicami v evropski ligi prvakinj, ki se prične 24. oktobra, ko gostujemo pri francoskem prvaku Metzu,« so še dodali na Krimu.

Več bo znano na novinarski konferenci pred začetkom lige prvakinj, ki bo v torek, 20. oktobra. Takrat naj bi direktorica Deja Ivanović podrobno pojasnila, o kako resnih težavah se je znašel kolektov, ki se ponaša z dvema naslovoma evropskih prvakinj.