Krimovke dosegle želeno

Rokometašice Krima Mercatorja so premagale danski Aalborg s 30:26 (13:12). Zadnjo tekmo prvega dela tekmovanja bodo odigrale prihodnjo soboto v Tivoliju proti španskemu Ribarroju.

Objavljeno
17. februar 2007 20.41
Aalborg - Krim Mercator 26:24 (15:14)
Ljubljana - Rokometašice Krima Mercatorja so v 5. krogu lige prvakinj doma premagale danski Aalborg s 30:26 (13:12). Krimovke bodo zadnjo tekmo prvega dela tekmovanja odigrale prihodnjo soboto (17.30), ko v Tivoliju gostuje španska Ribarroja.

Krimovke so pred tekmo želele zmago z vsaj tremi goli razlike, ki bi jih postavila v boljši položaj v primerjavi z Aalborgom, ta je namreč prvo medsebojno tekmo dobil z dvema zadetkoma razlike, in jim praktično tudi zagotovila prvo mesto v skupini A. To so varovanke Roberta Beguša tudi uresničile. Igra je sicer spet nihala. Večinoma zelo dobro predstavo so namreč pokvarili tudi zelo slabi deli igre, na koncu pa sta vendarle najvažnejši novi točki in dokončno zagotovljen četrtfinale.

Beguš je sicer zaradi poškodb Olene Jacenko in Anje Argenti v ekipo vpoklical novinki, kar zadeva to sezono LP, obe na položaju desnega krila. Jacenkovo naj bi skušali zamenjati povratnica po poškodbi in hrvaška reprezentantka Dijana Golubić, ki za Krim do danes ni odigrala praktično še nobene tekme, in Neli Irman, ki pa ni stopila na parket. Golubičeva je svoj debi v Krimovem dresu predvsem v drugem polčasu opravila dobro in z nekaj potezami potrdila, da bo lahko ustrezna menjava za izkušeno Jacenkovo.

Tekmo so sicer začele vratarka Tatjana Alizar, levo krilo Tanja Oder, leva zunanja Natalija Derepasko, organizatorka Marina Vergeljuk, desna zunanja Anja Frešer, desno krilo Golubičeva in krožna napadalka Ljudmila Bodnjeva. Te so začele silovito in po dveh sedemmetrovkah Odrove ter golu Derepaskove povedle s 3:0 v tretji minuti. Obramba je bila čvrsta, v vratih pa razpoložena Alizarjeva. Vse to in neprepoznavna igra Aalborga, ki je napravil številne nepotrebne napake in zgrešil veliko čistih strelov, je vodilo k visokemu vodstvu gostiteljic. Te so že v osmi minuti po novi sedemmetrovki Odrove vodile s 6:1. Ko je na semaforju v 18. minuti pisalo že 10:4 v korist domačink, je kazalo, da bo nadaljevanje do želene zmage le še formalnost.

Nenaden preobrat

Toda tako kot so na prejšnji tekmi igralke Dinama iz Volgograda proti Krimu zapravile vodstvo sedmih golov, tako so njihovo napako tokrat ponovile tudi Beguševe varovanke. Beguš je v tem obdobju kar precej menjal in spočil nosilke, tako je namesto Odrove zaigrala Manuela Hrnjič, Golubičevo je zamenjala Rugile Kliukaite, na mesto organizatorke pa je v 24. minuti prišla Madžarka Agnes Eszter Siti, ki se je zaradi poškodbe na prvi tekmi v Aalborgu šele prvič predstavila domačim navijačem v ligi prvakinj. Vse to pa ni dalo želenih rezultatov. Prednost je začela kopneti, akcije v napadu Krima so bile preveč predvidljive za dansko obrambo, v kateri se je ob koncu razigrala tudi vratarka Katrine Lunde. Krimovke so tako - namesto, da bi nadgradile izvrstno predstavo iz prvih minut - Aalborgu dovolile ujeti priključek, tako da pred nadaljevanjem ni bilo še nič odločenega.

Drugi polčas se je začel z raztrgano igro na obeh straneh, vseeno pa so se bolje znašle slovenske prvakinje, ki so na igrišču počasi spet vzpostavile razmerje moči z začetka tekme. Nalet je začela Golubičeva, ki je za vodstvo z 19:15 v 40. minuti dosegla svoj prvenec v Krimovem dresu v ligi prvakinj. Ko sta za njo dansko mrežo zatresli še Odrova in Sitijeva, je vodstvo domačink spet znašalo šest zadetkov (21:15). Tokrat so izkušene Ljubljančanke vendarle znale prednost obdržati, pa čeprav so se do konca tekme Madžarke ob novih padcih v igri Galjevičank še nekajkrat nevarneje približale.

Toda v odločilnih trenutkih so gostiteljice odigrale dovolj zbrano, enega ključnih zadetkov za zmago z želeno razliko pa je zabila spet odlična Bodnjeva, ki je najprej Dankam ukradla žogo, na koncu pa premagala še tokrat neprepričljivo vratarko Katrine Lunde.

Izjave po tekmi:

Robert Beguš, trener Krima Mercatorja: "Danes smo dobro igrali v obrambi, tudi Tatjana Alizar je branila zelo dobro. Danes je šlo njej, jutri bo šlo Katalin Palinger, pojutrišnjem pa Sergeji Stefanišin. To je pač tako. Imamo pa še rezerve v napadu, kjer smo morda bili malce slabši, a še vedno smo dosegli 30 golov."

Tanja Oder, igralka Krima Mercatorja: "Zavedale smo se, kje smo delale napake na prvi tekmi. Te smo v določenih trenutkih popravile. Že začele smo agresivno v obrambi, le ob koncu polčasa nam je koncentracija malce padla. Kar pa je razumljivo, saj smo imele prej zelo visok ritem. V drugem polčasu smo bile še bolj motivirane in na koncu po zaslugi dobre obrambe tudi zmagale. V napadu pa smo veliko delo opravile tudi s tem, ker nismo dopustile, da bi se razigrala njihova vratarka."

* Dijana Golubič, igralka Krima Mercatorja: "Tekmo smo odigrale zelo dobro. Mislim, da zmaga ni bila niti v enem trenutku vprašljiva. Veliko delo smo napravile v obrambi, tako da nam je bilo tudi v napadu lažje. Glede moje igre pa mislim, da lahko pokažem še več, saj še nisem stoodstotno pripravljena, toda za prvič je bilo zelo dobro."