Krimovke na Dansko po potrditev 1. mesta

Rokometašice Krima Mercatorja so po zmagah proti Metzu in Aalborgu tudi proti Hypu pokazale izvrstno igro in že težko pričakujejo nov dvoboj v ligi prvakinj, ki bo v nedeljo ob 14.30, ko bodo Galjevičanke gostovale na Danskem pri Aalborgu. Cilj je nova zmaga.

Objavljeno
11. november 2009 13.53
Ljubljana - "Na tekmo z Aalborgom se bomo pripravljali po ustaljenem načinu. To pomeni, da bomo tekmeca podrobno analizirali, skušali na treningih simulirati dansko igro in zanjo dobiti protiorožje. Upoštevati pa je treba, da nas bodo analizirali tudi oni, zato bomo poskušali pripraviti kakšno novost. Predvsem pa bomo poskusili krepiti tiste stvari, v katerih smo najmočnejši," je uvodoma dejala trenerka Krima Marta Bon, ki na Danskem gotovo ne bo mogla računati na desno zunanjo igralko Ano Gros.

Slednja si je proti Hypu poškodovala gleženj in vsaj deset dni ne bo trenirala. "Ana Gros ne bo nastopila, je pa dejstvo, da imamo še nekaj rešitev. Na njenem položaju se bo preizkusila mlada Alja Koren, predvsem pa bo imela Marina Vergeljuk še večje breme, kot ga ima že sicer. Možnosti so tudi z Ano de Sousa. Izkazalo se je za dobro potezo, da je ostala z nami, saj je univerzalna igralka, ki lahko igra na več mestih. Vsaka ekipa potrebuje takšno igralko. Druga možnost pa je seveda tudi igra z dvema krožnima napadalkama," pojasnjuje Bonova.

Glede na to, da je Aalborg v tretjem krogu zanesljivo ugnal Metz in da Danke gojijo podoben slog igre kot Krim, Bonova pričakuje zanimiv obračun: "Vse kaže na to, da se bosta srečali ekipi, ki sta v vrhunski formi. Gotovo bo zelo zanimiva tekma, hitra, polna ritma, dinamike. Obe ekipi bosta iskali svoje priložnosti, ampak jaz verjamem, da jih bo Krim našel in izkoristil."

V petih dosedanjih tekmah z Aalborgom je Krim zmagal trikrat, nazadnje letos v ligi prvakinj na Kodeljevem zanesljivo s 30:23. "Teh plus sedem ne sme zavajati. Vsaka tekma se začne z 0:0 in traja 60 minut. Če bomo nadaljevali z našo igro, to pomeni s hitrimi protinapadi, s čvrsto obrambo in s tem pomagali vratarkam do lažjih obramb, potem ne bi smeli imeti prevelikih težav niti v gosteh," meni šele 18-letna Tamara Mavsar.

Po treh krogih je v skupini B na vrhu Krim s šestimi točkami, sledita Hypo in Aalborg s po dvema, zadnji pa je Metz z eno točko. Krimovke bi se tako z zmago v Aalborgu že uvrstile med najboljših osem v ligi prvakinj. Tekmo na Danskem bosta sodila Španca Gregorio Muro San Jose in Alfonso Rodriguez Murcia, delegat pa bo Poljak Marek Szajna.