Krimovke po novo zmago

Rokometašice Krima Mercatorja bodo v soboto v 2. krogu zaigrale proti danskemu Aalborgu. Ta je v prvem krogu izgubil, zato bo v Ljubljani bržčas zelo motiviran, a krimovke vseeno napovedujejo zmago.

Objavljeno
28. oktober 2009 16.41
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Ljubljana - Čeprav je tudi galjeviški kolektiv tako kot mnoge druge športne klube prizadela finančna kriza, so pri Krimu kljub drugačnim prvotnim napovedim in pričakovanjem ostale praktično vse nosilke igre in pa tudi obetavne mlade igralke, ki so celo v večini. Prav vse so na prvi tekmi pokazale, da gre nanje resno računati, vendar trenerka Marta Bon vseeno opozarja, da zna pri tako mladih igralkah priti tudi do padcev v igri.

"Z zmago v Metzu smo dvignile svoja in pričakovanja okolice. Seveda si želimo zmagati tudi na naslednji tekmi. Toda poleg igralnega načrta bo treba pripraviti tudi glave. Nočemo, da se ponovi lanska sezona, ko smo prvo tekmo v Nürnbergu odigrale odlično, nato pa na drugi padle. Aalborg je vendarle zelo dobra ekipa in visok poraz s Hypom je po mojem zelo zavajajoč. Igrajo skandinavski rokomet, mogoče celo nekoliko podoben naši igri, pohvalijo se lahko z veliko kombinatorike v napadu, križanjem, sodelovanjem s krožno napadalko, imajo hitra krila, posebej nevarna pa je zunanja linija," je uvodoma pojasnila Bonova.

"Vsekakor lahko s pravim pristopom dosežemo novo zmago. Imamo dobro sestavljeno ekipo, ki je sposobna realizirati tudi cilje, ki so bili postavljeni pred sezono, torej tudi polfinale lige prvakinj. Vendar je treba poudariti, da so razen treh izkušenejših igralk vse druge zelo mlade, tudi pod 20 let. Zato lahko pride do kakšnega padca v igri. Naredile bomo vse, da do tega ne bo prišlo oziroma da bodo posledice čim manjše," je še dodala Bonova.

Na prvi tekmi v Metzu so se "tigrice" izkazale z izvrstno obrambo, ki bo po mnenju "motorja" ekipe, srbske organizatorke igre Andree Lekić, najpomembnejši element igre tudi v soboto. "Če bomo igrale tako srčno in borbeno v obrambi kot v Metzu, potem bomo zagotovo prišle do ugodnega izida. Je pa res, da je Aalborg bistveno bolj kakovostna ekipa, kot je mogoče to razbrati iz poraza proti Hypu," pravi Lekićeva.

Ekipi Krima in Aalborga sta se v ligi prvakinj nazadnje srečali v skupinskem delu sezone 2006/07. V Ljubljani so zmago slavile Galjevičanke za štiri zadetke, na Danskem pa so bile uspešnejše gostiteljice za dva gola.